פרעצלס ביתיים

פרעצלס ביתיים

רכיבים:

1 ק”ג קמח מנופה

600 מ”ל מים (2 וחצי כוסות)

2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

כף מלח

60 מ”ל שמן (רבע כוס)

לעיטור שומשום/שבבי בצל מטוגן/זעתר/קצח/מלח גס

100 גרם חמאה מומסת לסוף האפייה

סיר עם 3 ליטר מים רותחים

1 כף אבקת סודה לשתייה

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מכניסים את כל הרכיבי הבצק פרט למלח והשמן.

מפעילים על מהירות נמוכה כ 3 דקות.

מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד כ 7 דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

מעבירים לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ40 דקות.

לאחר ההתפחה מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל20 חתיכות שוות של 80 גרם בערך (רצוי להשתמש במשקך)

*** בזמן הזה מרתיחים את הסיר עם המים

כל חתיכה מגלגלים בעזרת הידיים ליצירת גליל מוארך

ליצירת צורת הפרעצל לוקחים גליל ויוצרים את האות “ע” עושים ליפוף נוסף ואת שתי הקצוות שנוצרו מצמידים לחלק התחתון של ה “ע” ולוחצים על מנת שיידבק היטב.

מוסיפים את כף אבקת הסודה למים הרותחים ומתחילים להכניס את הפרעצלים לסיר עם המים.

אני מכניס שתיים שתיים זה תלוי ברוחב הסיר אך חשוב שהם לא ייגעו אחד בשני.

מבשלים עד שהפרעצל צף (עניין של כמה שניות) ועוד חצי דקה נוספת מהרגע שהוא צף

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל הפרעצל את העיטור שרוצים (אני אישית הכי אוהב שבבי בצל מטוגן)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל7-9 דקות תלוי בתנור.

*** אני עושה זאת ב4 תבניות אלומיניום כאשר בכל תבנית נכנסו לי5 פרעצלים  חשוב לסדר אותם ברווח אחד מהשני. ניתן לאפות שתי תבניות במקביל אבל באמצע האפייה צריך  לשנות את המיקום שלהן מי שלמעלה למטה ולהיפך.

לאחר 7 דקות מסתכלים על הפרעצלס במידה ויש השחמה קלה מוציאים מן התנור ומברישים בחמאה המומסת ומחזירים לתנור לעוד דקה נוספת.

מוציאים מהתנור.

** חשוב להגיש את הפרעצלס חמים.

** ניתן להכין מראש עד השלב של לפני האפייה ז”א מבשלים מניחים בתבניות ואופים ממש לפני שרוצים להגיש

***** ניתן ורצוי להגיש עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

מתכונים נוספים

קנלוני מוקרם ממולא ריקוטה ופרמזן ברוטב רוזה

פטריות ממולאות בגבינת עזים ברוטב שמנת

סלט רוקט עם אגוזים אגסים וגבינת גורגונזולה דולצ'ה

סלט סלק וריקוטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *