רכיבים:
1 חציל (שמשקלו קל יחסית לגודל שלו) חתוך לפרוסות של 1 ס”מ
שמן לטיגון עמוק
טחינה(אפשר מוכנה ואפשר להכין ביחס של 1 ל1 ז”א על כל כוס טחינה גולמית כוס מי קרח בנוסף מיץ מחצי לימון ושן שום ומלח)
לפסטו כוסברה:
1 עגבניה
חצי צרור כוסברה
1 שן שום
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לסלט עגבניות:
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות דקות
2 כפות כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
הכנה
לפסטו כוסברה טוחנים את כל המרכיבים ביחד
את פרוסות החציל ממליחים קלות ומעבירים למסננת ונותנים לנוזלים להגיר כשעה
לאחר מכן מייבשים את פרוסות החציל היטב ומטגנים בשמן עמוק עד לפריכות
בזמן שמטגנים את החציל מכינים את סלט העגבניות ע”י ערבוב של כל החומרים.
ההגשה
בצלחת הגשה יפה מסדרים את פרוסות החציל מעל מניחים את הטחינה ומעל הטחינה את פסטו הכוסברה
במרכז הצלחת שמים את סלט העגבניות