גבר מקומו במטבח

פסטייה עם בקר טחון וחצילים קלויים


רכיבים:


לפסטייה;
8 דפי פילו (מופשרים מראש לילה במקרר)
שמן זית להברשה

מילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
צרור פטרוזיליה
50 גרם צנוברים
4 כפות שמן זית
2 חצילים קלויים על האש מקולפים וקצוצים (חשוב לאחר הקלייה להניח במסננת ולתת לנוזלים להגיר)
1 ביצה טרופה
מלח פלפל שחור
כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים מוכנה)

להגשה טחינה

הכנה:
המלית:
במחבת מחממים שמן זית , מוסיפים בצל וצנוברים ומאדים עד לריכוך קל של הבצל. מוסיפים מלח פלפל וכף ראס אל חנות ומערבבים היטב, נותנים לתבלינים להיפתח בשמן. מוסיפים את הבשר ותוך כדי בישול מפוררים אותו בעזרת כף עץ , במידה וחסר שמן (המחבת נראית יבשה) מוסיפים כף שמן.
ברגע שהבשר משנה את צבעו לאפור מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מערבבים היטב 
מצננים.
לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את החציל הקצוץ ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח. מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים היטב.
הרכבה :
לוקחים מחבת ומברישים אותה עם שמן זית. לוקחים עלה פילו ומניחים על המחבת בצורה כזו שהדף מכסה כחצי מהמחבת וכרבע מעלה הפילו גולש החוצה. ככה מסדרים מסביב 6 עלי פילו כאשר בין עלה לעלה מברישים עם מעט שמן זית.
מניחים את המלית על גפי הפילו.
את 2 דפי הפילו הנותרים מקפלים לחצי ומניחים על התערובת כאשר גם כאן מברישים בשמן בין הדפים.
את עלי הפילו שגלשו מחוץ למחבת מקפלים למעלה ובכך עוטפים היטב את המלית.
מברישים מלמעלה בשמן זית.
הכנה:
מניחים את המחבת על להבה בינונית גבוהה (לא טורבו אלא שלב אחד פחות).
מטגנים את הפסטייה משהו כמו 5 עד 7 דקות, בעזרת מרית מרימים את הפסטייה מהדופן ובמידה והיא שחומה ופריכה הופכים אותה בעזרת צלחת בגודל המחבת. מחזירים חזרה למחבת להמשך טיגון עד שהצד השני גם הוא פריך ושחום.

מעבירים לכלי הגשה 
פורסים בעדינות ומגישים עם טחינה

 

Exit mobile version