גבר מקומו במטבח

פסטייה ספרדית עם זוקיני תפוא ובצל

פסטייה ספרדית עם זוקיני תפוא ובצל

רכיבים:

2 תפו”א קטנים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

1 זוקיני גדול פרוס לפרוסות דקות

1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות

5 ביצים

4 כפות גבינת מנצ’גו מגוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית לטיגון הפסטייה + 4 כפות שמן זית לירקות.

הצעת הגשה סלט עגבניות וזיתים + גבינת שמנת פלפלים פיקנטית

רכיבים

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

10 זיתים סורים דפוקים ללא הגרעין קצוצים גס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

מיץ מרבע לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

4 כפיות גבינת שמנת עם פלפלים פיקנטית.

ההכנה:

את תפו”א הזוקיני והבצל מטגנים עד השחמה יפה מכל צד ומניחים בצד לקירור (שימו לב שתפו”א ממש ממש פריכים וזהובים והזוקיני רק צרוב היטב ולא רך עד הסוף)

את הביצים שוברים לקערה (רצוי כל ביצה בכוס ואז להעביר) וטורפים. מוסיפים את הירקות השחומים הפרמזן מלח ופלפל ומערבבים היטב.

משמנים היטב מחבת עם תחתית שאיננה נדבקת ב4 כפות שמן זית ומניחים על להבה בינונית.

מכניסים את תערובת הביצים למחבת מכסים ומטגנים מבלי לגעת עד שהדפנות משחימות והמרכז מתחיל להיות מוכן.

בעזרת צלחת הופכים את הפסטייה ומחזירים למחבת להשחמה של הצד השני. מכסים ומטגנים כ5 דקות נוספות.

מעבירים לקרש חיתוך וחותכים למנות.

להגשה במרכז הצלחת מסדרים את הסלט מעל מפזרים פטרוזיליה מסדרים את חתיכות הפסטייה ואת גבינת השמנת ומוסיפים זילוף קטן של שמן זית מסביב.

מתכונים נוספים

סלט שורשים על קרפצ'יו סלק

סלט שומר תפוז וזיתי קלמטה

סלט שומר פלחי אשכולית בצל סגול וזיתי קלמטה

סלט שומר ולימון כבוש

Exit mobile version