גבר מקומו במטבח

פסטה בבטה עם זוקיני חציל ועגבנייה עם נגיעת שמנת וגבינות

רכיבים:

100 גרם פסטה בבטה

1 חציל כאשר חותכים פרוסות דקות מסביב וחותכים לרצועות דקות (דומה לצורת הפסטה)

1 זוקיני גדול כאשר חותכים פרוסות דקות מסביב וחותכים לרצועות דקות (דומה לצורת הפסטה)

1 עגבנייה קלופה וחתוכה לכל אורכה (ליצור מעין סרט ארוך ) לחתוך לרצועות דקות (דומה לצורת הפסטה)

2 שיני שום שלמות קלופות מעוכות קלות בעזרת כף היד

3 כפות שמן זית

חצי כפית טימין יבש

מלח ופלפל שחור גרוס

80 מ”ל שמנת מתוקה

3 כפות ממי בישול הפסטה

40 גרם קשקבל מגוררת

40 גרם פרמזן מגוררת  (השתמשתי בגרנה פדנו)

מלח למי הבישול

להגשה

פטרוזיליה קצוצה

כף פרמזן מגוררת

ההכנה:

מרתיחים סיר עם הרבה במים (2-3 ליטר לפחות)

מתחילים להכין את הרוטב

במחבת רחבה או ווק (אני השתמשתי בווק) שמים 3 כפות שמן זית ומוסיפים את השום פלפל שחור גרוס וטימין יבש מטגנים עד שיש ניחוח של שום באוויר ורגע לפני שהשום מתחיל להשחים.

את השום זורקים.

מוסיפים את רצועות החציל והזוקיני ומקפיצים כ5-8 דקות עד שהחציל והזוקיני מתרככים ומשחימים.

מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 2-3 דקות צמצום קל של השמנת.

בשלב זה מוסיפים את העגבנייה מערבבים טועמים ומוסיפים מלח (לשים לב שמוסיפים מי ממי בישול הפסטה שמומלחים גם הם אז לשים טיפה פחות מלח ממה שנחוץ) היטב ומכבים את הלהבה עד שהפסטה מבושלת.

ברגע שהמים רותחים מוסיפים למים 2 כפות מלח ומוסיפים את הפסטה. ומבשלים 90 אחוז מהדרך (את ה10 אחוז הנוספים מסיימים לבשל ברוטב).

לוקחים 3 כפות ממי בישול הפסטה ומוסיפים לרוטב.

ברגע שהפסטה מבושלת 90 אחוז מעבירים אותה בעזרת כף מחוררת או מלקחיים  למחבת עם הרוטב ואת המחבת מניחים מעל להבה גבוהה. מבשלים עוד כ 3 -4 דקות עד שהרוטב נתפס ועוטף יפה את הפסטה מכבים את הלהבה ומוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

 

מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה וגבינת פרמז’ן

 

 

מתכונים נוספים

תפוא ממולא ומוקרם וסלט ירקות

קרם שמנת בשני צבעים עם פירות יער וקראמבל אוראו

קרם יוגורט חלבה

קנלוני בטטה ריקוטה עם גאודה עזים

Exit mobile version