גבר מקומו במטבח

פנקוטה חלבה עם פרלין פיסטוק סילאן ושערות חלווה

רכיבים:

 

לפנקוטה

1 ליטר שמנת מתוקה

150 גרם שערות חלבה

12 גרם ג’לטין (טיפה פחות משקית)

50 גרם סוכר

3 כפות מים

 

פרלין פיסטוק

50 גרם פיסטוק קלופים

100 גרם סוכר

 

להגשה

סילאון

שערות חלבה

פיסטוקים קלופים

 

ההכנה

בכלי קטן מכניסים את הג’ליטן ו3 כפות מים מערבבים היטב ומניחים למנוחה עד שהמים נקרשים

בסיר מוסיפים את השמנת המתוקה החלבה והסוכר מדליקים להבה בינונית ומביאים לרתיחה כאשר בכל הזמן הזה טורפים היטב את התערובת עד שמרגישים שכל החלבה נמסה בשמנת.

ברגע שמגיע לרתיחה מכבים ומסננים את התערובת דרך מסננת לקערה מוסיפים את הג’לטין ומערבבים עד שהג’לטין נמס לחלוטין ויש תערובת אחידה.

מניחים לתערובת להגיע לטמפ’ החדר.

מעבירים את התערובת למד ליטר שיהיה נוח לשפוך לכלי הגשה.

ממלאים את כלי ההגשה (כל אחד לפי מה שהוא אוהב) כמעט עד למעלה.

עוטפים בניילון נצמד בזהירות שלא יישפך ומעבירים למקרר ל4 שעות לפחות ועדיף ללילה.

 

הכנת הפרלין

מכינים מראש על משטח עבודה נייר אפייה פתוח

במחבת עם תחתית לא נדבקת שופכים את הסוכר ומניחים על להבה בינונית בשלב זה לא נוגעים ולא מערבבים את הסוכר מחכים שהקצוות יתחילו להינמס ויתחיל להיווצר קרמל.

מנמיכים את הלהבה ומערבבים ערבוב קל עד שכל הסוכר נמס ומתקבל קרמל ענברי יפה וחלק .

מוסיפים את הפיסטוק מערבבים קלות ושופכים ישר את התערובת על נייר אפייה (שימו לב !!!!! זה חם מאוד זהירות ).

ממתינים שהתערובת תתקרב ותתקשה ולאחר מכן טוחנים אותה במעבד מזון עד קבלת אבקת פרלין.

 

 

ההגשה:

על צלחת הגשה ארוכה בעזרת סרגל במרכזה עושים פס עם הפרלין.

מחלצים בעדינות את הפנקוטות ומסדרים אותם בצורה אלכסונית אחד מכל צד של פס הפרלין.

ליד כל פנקוטה מסדרים ערימה קטנה של שערות חלבה ומעל מזלפים פסים של סילאן ומפזרים קצת פיסטוקים קלופים

 

 

מתכונים נוספים

דיטליני ברוטב שמנת פסטו

ארנצ'יני (כדורי ריזוטו ממולאים מוצרלה)

קנולי איטלקי ממולא קרם ריקוטה מסקרפונה עם תותים ושוקולד מריר

ברוסקטה עגבניות ובזיליקום

Exit mobile version