גבר מקומו במטבח

פלפלים חריפים אדומים ממולאים בקציצות דניס ברוטב עגבניות וכוסברה.

 

רכיבים:

כ 10 פלפלים חריפים אדומים גדולים

לקציצות

2 דגי דניס מפולטים ללא עור

חצי צרור כוסברה

בצל אחד קטן

1 שן שום

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

1 חלמון

לרוטב

רבע כוס שמן זית

8 עגבניות קלופות וקצוצות

כ ראש שום (כל שיני השום קלופות ופרוסות לחצי)

1 בצל חצוי וקצוץ לרבועות דקות

חצי פלפל צהוב פרוס לפרוסות דקות

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כף סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה כוסברה קצוצה:

ההכנה:

במטחנת בשר טוחנים את כל רכיבי הקציצות לאחר הטחינה לשים את התערובת ושומרים בקירור.

לרוטב:

בסיר רחב (סוטז’) מוסיפים את שמן הזית מחממים מוסיפים את הבצל והפלפל הצהוב מאדים כ5 דקות עד לריכוך ומוסיפים את השום והפפריקה האדומה לעוד דקה של טיגון מוסיפים את העגבניות סוכר מלח ופלפל מכסים מנמיכים להבה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד (כל העגבניות נמסות לרוטב) בערך 50 60 דקות בישול על להבה נמוכה.

בזמן שהרוטב מתבשל מטלפים בפלפלים החריפים.

חותכים רצועה  לאורך הפלפל לא רחבה מדי אך מספיק רחבה על מנת למלא. מוציאים את הגרעינים מהפלפל וממלאים בתערובת הקציצות.

טועמים את הרוטב מתקנים תיבול אם צריך.

מוסיפים את הפלפל לתורך הרוטב מכסים ומבשלים עוד כ30 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך של הפלפלים.

מעבירים לקערת הגשה מפזרים מעל כוסברה קצוצה.

 

 

 

Exit mobile version