פלטת אנטיפסטי

אנטיפסטי

פלטת אנטי פסטי

רכיבים:

 

לעגבניות שרי

סלסלת עגבניות שרי ליקופן

1 כף אורגנו טרי קצוץ

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לזוקיני

4  זוקיני חתוכים לפלחים

1 כף תימין קצוץ

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לבטטות

3 בטטות חתוכות לפלכים

5 כפות סילאן

1 כפית צ’ילי גרוס

2 כפות מים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לבצלים סגולים

כ 10 בצלים סגולים חתוך לרוחב ולרבעים

3 כפות סילאן

כפית רוזמרין קצוץ

כפית תימין קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לגלילי חציל עם גבינת עזים

כ 3 חצילים פרוסים לרוחב ומושרים במלח כשעה ומיובשים

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

ממרח פסטו.

1 גבינת עזים פרוסה לחצאי טבעות

 

ההכנה:

עגבניות השרי:

 החלק הקשה (מעט מייאש) הוא הקילוף שלהן זה כמובן לא חובה אבל הרבה יותר נחמד לאכול עגבניות קלויות מקופלות.

חורצים איקס באיזור העוקץ של העגבנייה.

מביאים סיר עם מים לרתיחה מוסיפים מלח ומכניסים לחליטה של 2 דקות מוציאים ומעבירים לכלי עם מי קרח.

בעדינות בעזרת סכין טורנה או כל סכין קטנה אחרת מקלפים את העגבניות.

מעבירים לקערה מוסיפים את האורגנו שמן פלפל שחור ושמן זית מערבבים ומוסיפים את השמן.

מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור במצב גריל 200 מעלות ל-5 דקות.

מוציאים ומצננים.

הזוקיני:

מערבבים יחד את כל החומרים בקערה ומעבירים לתבנית צולים במצב גריל על 200 מעלות כ7 דקות להשחמה קלה. מצננים.

הבטטות:

מערבבים את כל החומרים למעט הבטטות. את הבטטות מעבירים לקערה ומערבבים עם התערובת .

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180. בערך 30 -40 דקות מדי פעם במהלך הצלייה שופכים מעט מהרוטב על הבטטות על מנת לקבל זיגוג יפה של הסילאן. מצננים

הבצלים:

מערבבים יחד את כל הרכיבים ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה מכניסים לתנור במצב גריל 200 מעלות לצלייה של רבע שעה עד קרמול של הבצלים. מצננים.

החצילים:

את פרוסות החציל מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ממליחים מעט ומפלפלים מורחים את שמן הזית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במצב גריל ל7 דקות אחרי 7 דקות מוציאים מהתנור והופכים את החציל לעוד 5 דקות.

מוציאים ומצננים (ייתכן שצריך יותר מתבנית אחת לכמות החצילים).

 

על כל חציל מניחים בתחילתו חצי עיגול גבינת עזים ומגלגלים.

ההגשה:

בתבנית הגשה יפה מסדרים לפי הסדר את הירקות הקלויים מעל החצילים מפזרים מהפסטו.

 

 

 

מתכונים נוספים

סלט בייבי תרד ופלחי תפוז

בוריק תורכי

קנולי איטלקי ממולא קרם ריקוטה מסקרפונה עם תותים ושוקולד מריר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *