גבר מקומו במטבח

פיצה ביתית

פיצה ביתית

פיצה ביתית

רכיבים (ל2 פיצות)

500 גרם קמח לפיצה

320 מ”ל מים

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

1 כף שמן זית

200 גרם גבינה מגוררת לכל פיצה (400 גרם סה”כ)

לרוטב הפיצה:

כוס מחית עגבניות מצנצנת (PASSATA)

1 כפית אורגנו

1 כף שמן זית

כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

את כל רכיבים הבצק למעט המלח והשמן מעבירים למיקסר עם וו לישה מפעילים על מהירות נמוכה ולשים עד לקבלת בצק אחיד מכבים. מוסיפים את המלח והשמן ומפעילים שוב.

לשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת קלות עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ45 לערך להכפלת נפח.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות (למי שיש אבן שמוט מומלץ בחום)

לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים אותו ל2.

מכל חצי יוצרים כדור וסוגרים אותו היטב בלחיצה בעזרת האצבעות בתחתית הכדור.

מעבירים על כדור לתבנית מקומחת קלות למנוחה של 20 דקות.

לאחר 20 דקות לוקחים כדור אחד.

מקמחים אותו היטב ומתחילים לפתוח אותו לצורת פיצה בעזרת היד מתחילים בלחיצה ממרכז הבצק כלפי חוץ ובהמשך בעזרת מתיחה ביד אחת וביד השניה מחזיקים את הבצק (מי שמיומן ניתן גם באוויר בעזרת 2 הידיים).

ברגע שמגיעים לקוטר הרצוי מעבירים את הבצק או למרדה מקומח במעט סולת או ישירות לתבנית מרופדת נייר אפייה.

מוסיפים את רוטב העגבניות ומכניסים לתנור (כן ללא הגבינה) ל7 דקות בערך עד שהבצק פריך.

מוציאים מהתנור מפזרים את הגבינות ומחזרים לתנור לעוד 2 דקות עד שהגבינה נמסה לחלוטין.

*** בזמן שהפיצה הראשונה בתנור פותחים את הבצק לפיצה השנייה

 

מתכונים נוספים

חצ'פורי

פסטה קונצ'יליה ברוטב 4 גבינות

פסטה בבטה עם זוקיני חציל ועגבנייה עם נגיעת שמנת וגבינות

קלצונה מלוחה ומתוקה עם אותו הבצק

Exit mobile version