פילה סלמון צרוב עם פירה תפוא/אפונה ובאק צ’וי מאודה סלט מיקרו נבטים

רכיבים:

4 חתיכות פילה סלמון עם העור

3 כפות שמן זית (לצריבת הסלמון)

מלח ופלפל שחור

לפירה

כקילו תפו”א רצוי מזן (RATE) שבושלו  במי מלח בקליפתן עד ריכוך מלא

100 מ”ל חלב

70 גרם חמאה

מעט אגוז מוסקט

מלח

לפירה אפונה

1 חבילת אפונה קפואה שבושלה במים רותחים כ20 דקות וסוננה (עדיין חמה)

50 מ”ל חלב רותח

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

מלח ופלפל שחור גרוס

לפאק צ’וי

2 יח’ פאק צ’וי חתוך לרבעים לאורך (שבושלו בסיר אידוי עד ריכוך או בושלו במים רותחים עד ריכוך)

מלח ופלפל שחור

2 כפות שמן זית

לסלט מיקרו נבטים

חבילת מיקס מבטי מיקרו 

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל שחור

ההכנה:

פירה תפו”א

את תפו”א מקלפים בעודם חמים ומועכים בעזרת ממחה או מועך ירקות (לא במיקסר ולא בבלנדר מוט)  עד קבלת  מחית מוסיפים את החלב הרותח והחמאה ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה(ניתן להוסיף חלב או חמאה לפי הצורך או הטעם כמובן) מתבלים במעט מאוד אגוז מוסקט ומלח.

משאירים מכוסה עד להגשה.

פירה האפונה

טוחנים בעזרת בלנדר מוט את האפונה עם שאר הרכיבים עד קבלת מחית מתבלים וטועמים במידה והמחית גסה ניתן להוסיף עוד חלב.

משאירים מכוסה עד להגשה

הפאק צ’וי.

בעודו חם מוסיפים שמן זית מלח ופלפל

סלט נבטי המיקרו

מערבבים בעדינות את הנבטים עם שמן הזית ומיץ הלימון  ומתבלים במלח ופלפל

הסלמון

מייבשים היטב את נתחי הסלמון בעזרת מגבת נייר מתבלים במלח ופלפל היטב מכל הצדדים ומשמנים את הנתחים.

מחממים מחבת עם תחתית לא נדבקת על להבה בינונית כ 5 דקות מניחים את נתחי הסלמון עם הצד של העור כלפי מטה ולוחצים מספר שניות על מנת שהפילה לא יתעקם.

צולים כ4 דקות מהצד של העור עד שמתקבל עור פריך ושחום (יכול להיות יותר תלוי בעוצמת הלהבה) לאחר מכן צולים עוד כדקה מכל צד נוסף.

אני אוהב את הסלמון מעט נא במרכז כמובן שכל אחד יכול לצלות למידת העשייה האהובה עליו.

ההגשה

אופציה א’

בצלחת הגשה מרכזית מניחים 5 תלוליות מפירה האפונה ובעזרת כף מורחים מעט. מניחים על הפירה את פילה הדג כאשר העור הפריך כלפי מעלה. מסדרים ליד את סלט הנבטים.

אופציה ב’

בצלחת אישית מניחים במרכז הצלחת כמות יפה מפירה תפו”א מעליו את פילה הדג וליד שני רבעים מהפאק צ’וי המאודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *