גבר מקומו במטבח

פילה לוקוס צרוב על מצע של ירקות קלויים

 

רכיבים

לירקות הקלויים

1 חציל (רצוי דק ומוארך עד כמה שניתן) פרוס לפרוסות דקות (אם יש מנדולינה אז מעולה)

1 זוקיני כמה שיותר גדול פרוס לפרוסות דקות (אם יש מנדולינה אז מעולה)

3 עגבניות פרוסות לטבעות דקות כעובי החציל והזוקיני

2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות דקות. (אם יש מנדולינה אז מעולה)

5 כפות שמן זית

1 שן שום

כפית אורגנו

מלח ופלפל שחור גרוס

לדג

פילה לוקוס (2 יח’ פילה מדג לוקוס שמשקלו סביב הקילו מאתיים) חתוכים כל פילה ל4 נתחים שווים.

2 כפות שמן זית

ממש מעט תימין מיובש.

מלח ופלפל שחור גרוס

 

ההכנה:

את הירקות מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

מפזרים בצורה אחידה מלח ופלפל

בעזרת בלנדר מוט טוחנים בקערה את שמן הזית השום והאורגנו.

בעזרת מברשת מורחים על כל הירקות שכבה דקה מתערובת השמן.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהירקות שחומים וקלויים היטב. בערך 15 דקות. (תלוי בעובי הירקות)

בזמן הזה מכינים את הדג.

חשוב שפילה הלוקוס יהיה יבש לפני התיבול (בעזרת מגבת נייר או מגבת מטבח)

מתבלים את  פילה הלוקוס במלח ופלפל מכל הצדדים וממש מעט מהתימין.

לאחר מכן שופכים את 2 כפות שמן הזית על כל הנתחים וממש מעסים בעדינות כל נתח שיהיה מצופה היטב בשמן הזית והתבלינים.

מחממים מחבת עם תחתית לא נדבקת על להבה בינונית גבוהה ומניחים את פילה הדג על הצד של העור ונותנים לחיצה קלה בעזרת מלקחיים או כף על מנת שהדג יישאר ישר ולא יקבל בטן.

צורבים כ 5 דקות מהצד של העור עד שהעור פריך ושחום ולאחר מכן הופכים וצורבים עוד כ2 דקות (במידה והנתח עבה אז יש לתת לו עוד דקה)

את הירקות הקלויים מסדרים על תבנית הגשה מלבנית כאשר כל ירק מסודר לכל אורך תבנית ההגשה.

מעל מסדרים את פילה הלוקוס כאשר העור הפעם כלפי מטה.

מגישים כמה שיותר סמוך למועד ההכנה

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version