פילה אמנון ברוטב שום ומנגולד חמצמץ
רכיבים
6 פילה אמנון (טרי או בוואקום במידה ובוואקום יש להפשיר ולהשרות במים עם לימון לחצי שעה ולייבש)
2 ראשי שום שלמים קלופים
1 חבילת מנגולד קצוצה
3 תפו”א קלופים וחתוכים לרבעים לרוחב
מיץ מחצי לימון אחד
חצי לימון פרוס לטבעות דקות
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל צ’ילי יבש גרוס
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
בסיר רחב (סוטז’) מחממים את שמן הזית מוסיפים את המנגולד ומטגנים כ4 דקות מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את כפית הכורכום הצ’ילי המלח והפלפל ומטגנים עוד כחצי דקה עד פתיחת טעמים.
מוסיפים את מיץ הלימון ומים עד לכדי כיסוי + 3 ס”מ מעל המנגולד והשום (המטרה היא שיהיה מספיק רוטב לדגים ולתפו”א).
מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ 20 דקות.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול אם יש צורך.
מוסיפים את תפו”א ומבשלים עוד כ15 דקות לריכוך חלקי של תפו”א.
מוסיפים את פילה האמנון בצורה מסודרת ונוחה על מנת שנרצה להגיש את הדגים הם לא יתפרקו (לכן חשוב סיר רחב). מסדרים מעל את פרוסות הלימון
מבשלים עוד כ15 דקות עד 20 דקות.
מגישים את פילה הדג עם הרבה ירק ושום עליו ואוכלים עם הרבה לחם.
** חשוב לציין שהכמות של הלימון היא לפי כמות המיץ שהייתה בלימון שלי ולכן כל אחד ישים את כמות מיץ הלימון לפי העין שלו וכמובן תמיד לטעום על מנת לדעת את טעם הרוטב.
** המנה היא לא חריפה ולכן יש כמות קטנה של צ’ילי יבש מי שמעוניין כמובן יכול להוסיף