גבר מקומו במטבח

פטריות ממולאות בגבינת עזים ברוטב שמנת

 

רכיבים

כ 20 פטריות שמפיניון (רצוי בגודל אחיד בינוניות)

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

למילוי

1 חבילת פרומעז

100 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם פרמזן מגוררת

3 כפות שמנת מתוקה

פלפל מחור גרוס מלח

להקרמה

100 גרם מוצרלה מגוררת

לרוטב

1 בצל בינוני קצוץ דק

רגלי הפטריות קצוצות דק

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

1 כף חמאה

מיכל שמנת מתוקה (32 / 38 %) (פחות 3 כפות למילוי)

אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לקישוט

עלי פטרוזיליה טריים

זילוף שמן זית

 

ההכנה

מחממים תנור ל200 מעלות

מפרידים את רגלי הפטריות מהפטריות

את הפטריות מעבירים לתבנית אפייה מוסיפים את שמן הזית מלח ופלפל מערבבים בזהירות לא לשבור את הפטריות ומכניסים לתנור ל15 דקות.

בינתיים מכינים את המילוי והרוטב.

למילוי

בעזרת מזלג מערבבים היטב את כל החומרים עד שמקבלים תערובת אחידה (עדיף להתחיל עם הפרומעז ו3 כפות שמנת ואז להוסיף את השאר יותר קל)

לרוטב

במחבת שמים שמן זית וחמאה מוסיפים את הבצל ומאדים כ3 דקות מוסיפים את שיני השום ואת  רגלי הפטריות ומאדים עוד 3 דקות .

מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. ממשיכים לצמצמם את הרוטב עוד כ5 -10 דקות תלוי בעוצמת הלהבה מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט בעדינות.

ההרכבה

לאחר שהפטריות מוכנות מוציאים מהתנור וממלאים בתערובת הגבינות מחזירים לתבנית ומעל מפזרים את המוצרלה המגוררת.

מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות במצב גריל עליון עד שהגבינה נמסה ומוקרמת.

 

ההגשה:

 בכלי יפה שופכים את הרוטב מעל מסדרים את הפטריות על כל פטרייה עלה פטרוזיליה אחד ומעל הכל מזלפים קצת שמן זית.

 

מתכונים נוספים

סלט בייבי תרד ופלחי תפוז

קרפים מבצק שמרים

קינוח קדאיף ומסקרפונה עם אגס ביין אדום

פודינג בננה ב-10 דקות

Exit mobile version