גבר מקומו במטבח

פטוצ’יני ירוק עם עגבניות שרי קוביות סלמון צרוב ורוטב שמנת

פטוצ'יני סלמון

רכיבים:

לפסטה

300 גרם קמח פסטה “00” (אפשר גם פסטה יבשה קנויה ואם מצאתם ירוקה מה טוב)

1 ביצה L

3 חלמונים

100 גרם תרד (שנחלט במים רותחים כ2 דקות ונסחט היטב)

1 כף שמן זית

10 גרם מלח

 

קמח נוסף לרידוד ופתיחת הפסטה.

 

לרוטב

10 עגבניות שרי חצויות

3 שיני שום מעוכות (נותנים מכה על השן ובכך היא מתקלפת בקלות)

3 כפות שמן זית

1 כפית חמאה

שני חופנים של עלי תרד

חצי מיכל שמנת מתוקה

3 כפות מי בישול הפסטה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לסלמון

200 גרם סלמון חתוך לקוביות עם העור (לאחר הצלייה מוריד את העור)

2 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה

פרמז’ן מגוררת

 

ההכנה

בצק הפסטה

במעבד מזון מכניסים את כל רכיבי הבצק ומפעילים עד ליצירת כדור בצק אחיד בהתחלה הבצק יראה פירורי ולאחר מכן יתגבש לבצק.

מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות לשים מעט עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה במקרר.

לאחר שעה מוציאים את הבצק ומחלקים לשתי חתיכות

מקמחים קלות את הבצק ומרדדים למלבן בעזרת הידיים

מעבירים למכונת הפסטה ומרדדים ממספר 10 עד מספר 5 כאשר בין שלב לשלב מקמחים קלות.

לאחר שמגיעים למספר 5 מחלקים את דף הפסטה שהתקבל ליריעות של 15 ס”מ ומעבירים במכונת הפסטה בצד של הפטוצ’יני.

ככה עושים גם עם החצי השני של הבצק

*** למי שאין מכונת פסטה ניתן לרדד בעזרת מערוך לבצק דק וכאשר הוא מרודד מגלגלים לרולדה ואז בעזרת סכין חותכים רצועות דקות ופותחים את הפטוצ’יני.

 

מקמחים קלות את הפטוצ’יני ומערבבים אותו קלות שכל הקמח יתערבב בצורה אחידה בפסטה.

בשלב זה ניתן להקפיא את הפסטה ולבשל כשצריך.

 

הרוטב

במחבת שמים את שמן הזית והחמאה ומחממים מוסיפים את השום ומטגנים עד שיש ניחוח עדין של שום ומוציאים מהמחבת בזהירות שלא יישרף השום.

מוסיפים את עגבניות השרי והתרד ומקפיצים עוד 5 דקות. מוסיפים את השמנת מביאים לרתיחה מנמיכים ומצמצמים את הרוטב עוד 5 דקות טועמים מתבלים ומחכים לפסטה.

במקביל צורבים את נתחי הסלמון, מערבבים בקערה את קוביות הסלמון עם שמן זית מלח ופלפל וצורבים על מחבת שחוממה היטב תחילה על צד העור ולאחר מכן מכל הצדדים חשוב שאת רוב הבישול עושים על צד העור משהו כמו 2 3 דקות ואז הופכים.

מעבירים לצלחת עד ההגשה , מקלפים את העור מהסלמון וכמובן שלא זורקים אותו הוא פריך וטעים אך לדעתי עדיף ללא העור במנה זו כמובן עניין של טעם.

את הפסטה מבשלים בסיר עם הרבה מים ומלח. ברגע שהמים רותחים מוסיפים את הפטוצ’יני לבישול של 2-3 דקות במידה ואתם משתמשים בפסטה קנויה יש להכין עד 90 אחוז בישול ואת ה10 אחוז הנותרים מסיימים ברוטב.

מעבירים 3 כפות ממי הבישול של הפסטה לרוטב ומערבבים.

מעבירים את הפטו’צ’יני למחבת עם הרוטב ומבשלים עוד כדקה עם הרוטב עד שהוא נספג היטב בפטוצ’יני.

מוסיפים בזהירות את קוביות הסלמון על מנת שלא יתפרקו ומעבירים לצלחת הגשה

מפזרים מעל פרמז’ן ומגישים 

 

מתכונים נוספים

מאק אנד צ'יז ברוקולי וכרובית

טרוטליני מסקרפונה וסלמון מעושן ברוטב שמנת ויין לבן עם אספרגוס ונתחי סלמון מעושן

טליאטלה ביתי ברוטב שמנת פטריות

חציל שרוף בגריל עם גבינה בולגרית ושמן פטרוזיליה

Exit mobile version