רכיבים
3 חבילות עלי מנגולד (משהו כמו 20 עלים)
למילוי
3 כפות שמן זית
200 גרם בשר טחון
כוס אורז בסמתי (שהושרה כשעה במים נשטף וסונן)
1 בצל קטן קצוץ
3 גבעולי מנגולד (החלק הלבן) קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כוס מים רותחים
לרוטב
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
3 גבעולי מנגולד (החלק הלבן) קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
1.5 כוס ציר עוף (אפשר מים רותחים עם קצת אבקת מרק עוף)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית כרכום
ההכנה:
מפרידים את החלק הלבן מהחלק הירוק של המנגולד שומרים 6 גבעולים לבנים ואת העלה הירוק חולטים במים רותחים עם מלח לדקה ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול, שומרים בצד עד המילוי.
המילוי:
במחבת נשים 3 כפות שמן זית נוסיף את הבצל וגבעולי המנגולד נטגן 3 דקות ונוסיף את הבשר המלח והפלפל ברגע שהבשר משנה את צבעו לאפור מוסיפים את האורז המים הרותחים ומערבבים היטב מכסים ומכבים. משאירים מכוסה כ20 דקות (לבשל את האורז חצי דרך).
הרוטב:
בסיר קטן שמים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ וגבעולי המנגולד מאדים על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים קצת ומוסיפים את השום לעוד דקה נוספת של אידוי מוסיפים את כפית הכרכום ולאחר דקה מוסיפים שאר רכיבי הרוטב מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה טועמים ומתקנים טעם בהתאם (ייתכן שצריך להוסיף עוד לימון תלוי בגודלו ובכמות המיץ שהוא נתן).
ההרכבה:
לוקחים על מנגולד מניחים לרוחבו מהמילוי מקפלים מכל צד שוליים ומגלגלים את העלה מהכיוון שלנו בעדינות שלא ייקרע.
מעבירים לתבנית אלומיניום מעל שופכים את הרוטב עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ 30 דקות .
בשלב זה ניתן לקרר ולשמור במקרר עד ההגשה (יום יומיים מראש).
לפני ההגשה מורידים את רדיד האלומיניום ומכניסים לתנור לחימום והשמחה קלה בחום של מ200 מעלות למשהו כמו 5 – 10 דקות.