גבר מקומו במטבח

עופיון בראס אל חנות על מצע פריקה

עוף עם פריקה

רכיבים:

לעופיונים

2 עופיונים חצויים (חצי עופיון * 4)

3 כפות ראס אל חנות

חצי כפית פלפל לבן

מלח לפי טעם

5 כפות שמן זית

לפריקה

2 כוסות פריקה

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

3 כוסות ציר טלה/עוף/מים

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית כמון

 חצי כפית קינמון

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

מתבלים את חצאי העופיון היטב מכל הצדדים משמנים עם שמן הזית ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר גם למשך לילה)

מעבירים את חצאי העופיונים לתבנית (מחממים תנור ל200 מעלות)

עוטפים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה (לא מורידים את רדיד האלומיניום עד תום השעה).

בזמן הזה מכינים את הפריקה

בסיר סוטז מכניסים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד השחמה קלה מוסיפים את התבלינים והפריקה מטגנים עוד 3 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הציר מביאים לרתיחה מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים עוד כ25 דקות , לאחר 25 דקות טועמים הפריקה צריך להיות טיפה עם ביס לא רך עד הסוף אם עדיין לא עשוי עד הסוף ניתן להמשיך לבשל ואם נגמרו הנוזלים מוסיפים עוד חצי כוס מים.

שומרים מכוסה על מנת שלא יתקרר.

אחרי שעה שהעופיונים בתנור מורידים את כיסוי האלומיניום ומחזירים לתנור בחום של 250 על מצב גריל עד שהעופיונים מושחים ופריכים.

להגשה מסדרים את הפריקה על קערת הגשה ומעל מסדרים את העופיונים

Exit mobile version