עוף “שלושת הכוסות” (3 cups chicken)
רכיבים:
4 כרעיים מחולקות ל5 חתיכות עם העצם (לבקש מהקצב או אם יש בבית סכין לשבירת עצמות)
15 שיני שום חצויות
5 ס”מ שורש ג’ינג’ר חתוך לרצועות דקות
2 כפות שמן להשחמת העוף
שליש כוס שמן שומשום
שליש כוס רוטב סויה
שליש כוס מירין
2 כפות סוכר חום
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום
להגשה – אורז קוקוס (coconut rice) למתכון לחץ כאן
ההכנה:
מחממים סיר רחב (סוטג’) היטב את 2 כפות השמן.
מפלפלים את נתחי העוף (אין צורך להמליח)
צורבים היטב את נתחי העוף להשחמה מכל הצדדים. רצוי בכמה פעמים על מנת לא לקרר את המחבת. מוציאים את הנתחים השחומים לקערה בזמן שממשיכים אם יתר הנתחים (אני עשיתי זאת בפעמיים).
מוציאים את הסבב הבא של העוף ומוסיפים את כל שמן השומשום. מחממים היטב ומוסיפים את השום והג’ינגר לטיגון מהיר של כחצי דקה עד שעולה ניחוח טוב מסיר הסוטג’.
מחזירים את נתחי העוף מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את המירין והסויה מביאים לרתיחה חזקה מנמיכים ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב זה לוקח משהו כמו 25-30 דקות במהלך הבישול מסובבים מדי פעם את נתחי העוף. אם הזמן רואים שהרוטב מתחיל להסמיך ולזגג את נתחי העוף.
כאשר הרוטב מגיע להסמכה הרצויה (סמיכות בערך כמו רוטב צ’ילי מתוק) מוסיפים את הסוכר החום מבשלים עוד 3 דקות טועמים (אם יש צורך מתבלים) מוסיפים את חופן עלי הבזיליקום מכבים ומכסים עם מכסה לדקה (מוציא את ניחוח הבזיליקום לתבשיל).
מגישים עם אורז קוקוס (מתכון מצורף)
3 thoughts on “עוף “שלושת הכוסות” (three cups chicken )”
העוף נשמע מדהיםםם אבל האם הוא מבושל דיו רק בעקבות הטיגון?
לאחר הטיגון מצוין שהעוף ממשיך להתבשל ברוטב עוד 25-30 דקות עד שהרוטב מסמיך ומקרמל את העוף
“מחזירים את נתחי העוף מערבבים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את המירין והסויה מביאים לרתיחה חזקה מנמיכים ללהבה בינונית ומצמצמים את הרוטב זה לוקח משהו כמו 25-30 דקות במהלך הבישול מסובבים מדי פעם את נתחי העוף. אם הזמן רואים שהרוטב מתחיל להסמיך ולזגג את נתחי העוף.”
אופס..את המשפט הזה פיספסתי….תודה רבה