רכיבים:
4 ביצים
280 גרם קמח תופח
240 חלב/מים + 240 מל חלב שקדים רותחים
1 אבקת אפייה
1 סוכר ווניל
70 גרם שוקולית
70 גרם קקאו
240 מ”ל שמן
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן/לבן פרווה
1 שמנת מתוקה/פרווה
לקישוט
חצי מיכל שמנת מתוקה מוקצפת עם כף פודינג ווניל וכף אבקת סוכר לקצפת יציבה
מטבעות שוקולד חלב
ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מוסיפים סוכר , קמח , אבקת אפייה , סוכר ווניל , שוקולית וקקאו , מערבלים דקה מוסיפים את החלב וחלב השקדים הרותחים בזילוף איטי מוסיפים את הביצים בזו אחר זו במהירות גבוהה 2 דקות.
מוסיפים בהדרגה את כוס השמן כל פעם קצת ואז לכבות את המיקסר לגרד את הקצוות ושוב שמן
משמנים היטב תבנית קפיצית (26) כאשר יש נייר אפייה בתחתית שלה ורדיד אלומיניום עוטף מסביב שהעוגה לא תידלוף החוצה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות ל45-50 דקות עד שקיסם יוצא לח מעט.
מרתיחים את השמנת ומוסיפים לתוכה 100 גרם מהשוקולד המריר ו50 גרם שוקולד לבן מעבירים חצי מהכמות לקערה ומוסיפים את יתרת השוקולד הלבן לחצי שבסיר עד שנמס לחלוטין ושומרים בצד.
כאשר העוגה יוצאת מהתנור מחוררים בעזרת קיסם את פני העוגה ושופכים את הקרם שבקערה (הדליל יותר) על העוגההעוגה לאחר 10 דקות יוצקים את יתרת הרוטב (זה שבסיר) על העוגה מעל שומרים בקירור עד ההגשה.
מזלפים זילופים קטנים מסביב לעוגה של הקצפת ומצד של כל זילוף מניחים מטבע שוקולד