עוגת ריקוטה וסולת כפרית בניחוח לימוני
רכיבים:
450 מ”ל חלב
150 גרם סוכר
קורט מלח
2 כפות תמצית ווניל אמיתית
150 גרם סולת
גרידה מ2 לימונים
600 גרם גבינת ריקוטה
100 מ”ל חלב (לשלב ב’)
3 כפות קמח
מיץ מלימון אחד
3 ביצים
2 כפות דבש
50 גרם חמאה מומסת.
לקרם שנטילי:
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף עם 50 גרם אבקת סוכר לקצפת יציבה
ההכנה:
מרתיחים את החלב עם הסוכר והמלח.
ברגע שמגיע לרתיחה מוסיפים באיטיות את הסולת וטורפים כל הזמן עד שמסמיך מכבים ומצננים ל20 דקות לפחות (התערובת נהיית קשה וזה בסדר גמור)
מעבירים לקערה
מוסיפים את הריקוטה וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין. לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה המומסת.
מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית קפיצית (קוטר 26)
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170.
אופים כ30-40 דקות עד שהעוגה משחימה קלות ובמרכזה היא מעט רוטטת והקצוות יציבות.
**** העוגה עולה ויורדת וזה בסדר לא מדבור בעוגה גבוהה.
מוציאים מהתנור מצננים על גבי רשת ומעבירים למקרר למספר שעות לקירור.
את הקצפת מסדרים בצורה חופשית מעל העוגה ומגישים