גבר מקומו במטבח

עוגת גבינה עם פירורים

גבינה פירורים

עוגת גבינה עם פירורים

*** תבנית קפיצית בקוטר 24″

רכיבים:

לתחתית ולפירורים:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

למילוי

2 שמנת מתוקה

2 גבינה 9 %

2 שמנת חמוצה של פעם

1 אינסטנט פודינג ווניל

75 גרם אבקת סוכר

2 כפות תמצית ווניל אמיתית

גרידה מחצי לימון (לא חובה)

 

ההכנה:

מתחילים עם הבצק.

את כל רכיבי הבצק למעט החלמון מכניסים למעבד מזון. מפעילים עד לקבלת תערובת דמוי חול.

מוסיפים את החלמונים ומפעילים עד שמתקבלים פירורים גסים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

את מחצית מהפירורים מסדרים על תחתית התבנית מהדקים לקבלת תחתית אחידה. בעזרת מזלג עושים מעט חורים.

מכניסים לאפייה של בערך 20 דקות עד שהתחתית משחימה מעט.

במקביל את יתר הפירורים מסדרים על תבנית מרופדת נייג אפייה ואופים גם כן כ20 דקות עד שהם משחימים.

מוציאים ומצננים היטב.

 

להכנת המלית:

מקציפים יחד את כל רכיבים המלית עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.

את המלית שופכים מעל הבסיס האפוי (לאחר שהתקרר לחלוטין)

מעל מפזרים את יתר הפירורים בצורה אחידה ולוחצים ממש בעדינות שייתפסו על המלית.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל4 שעות להתייצבות או ללילה.

 

מתכונים נוספים

עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

סברינה תאנים ופטל

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

וופל בלגי

Exit mobile version