רכיבים:
250 גרם חמאה בטמפ’ חדר חתוכה לקוביות
250 גרם קורנפלור
250 גרם קמח
200 גרם אבקת סוכר
4 חלמונים (ביצה בגודל L .)
1 שקית אבקת אפייה
מלית :
צנצנת ריבת חלב איכותית
קוקוס לקישוט
ההכנה:
מנפים יחד את כל החומרים היבשים (קמח קורנפלור ואבקת אפייה)
במיקסר עם וו לישה מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד ואוורירי
מוסיפים את החלמונים אחד אחד ז”א מכניסים חלמון מחכים שייטמא בתערובת ואז מוסיפים עוד חלמון.
מוסיפים את היבשים ומפעילים את המיקסר רק עד לקבלת בצק (בהתחלה זה ייראה כמו פירורים ולאחר מכן יתאחד לבצק אחיד חשוב לא לערבב יותר מדי ברגע שיש בצק מפסיקים את פעולת המיקסר, במידה והבצק לא מתגבש ניתן להוסיף כפית אחת של מים קרים על מנת לעזור לבצק להתגבש לבצק אחיד)
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות יוצרים כדור בצק אחיד ומשטחים אותו קצת.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ורצוי יותר על מנת שיהיה קל לעבוד עם הבצק.
מחממים תנור ל165-170 מעלות.
לוקחים תבנית אפייה ומניחים עליו נייר אפייה (אפשר להרטיב קצת במים את התבנית על מנת שהנייר יידבק לתבנית מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על נייר אפייה מקומח קלות
מרדדים לעובי הרצוי (קחו בחשבון שהעוגיות מתרחבות באפייה).
קורצים בעזרת קורצן או כוס , גם כאן כל אחד לפי הגודל הרצוי ומעבירים לתבנית, מסדרים ברווחים יחסית גדולים אחד מהשני.
אני אפיתי ב3 סבבים של אפייה כאשר על כל תבנית שמתי בערך 25-28 עוגיות (קחו בחשבון כל שתי עוגיות יוצרות אלפחורס אחד).
מכניסים לתנור לאפייה של 12-13 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ממש מאט ומוציאים מהתנור לצינון.
לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין על חצי מהן מורחים ריבת חלב וסוגרים עם עוגייה נוספת חשוב למרוח כמות יפה של ריבת חלב על מנת שתהיה מורגש וכן שניתן יהיה להדביק אליה את הקוקוס לקישוט.
שומרים בכלי סגור.