רכיבים לבצק:
1 ק”ג קמח לחם
260 מ”ל מים
200 מ”ל חלב
50 גרם שמרים טריים
50 גרם משפר אפייה
100 גרם סוכר
כפית מלח
220 גרם חמאה בטמפ’ חדר
4 חלמונים
הכנה:
במיקסר מנפים את הקמח מוסיפים שמרים משפר אפייה וסוכר מפעילים עם וו לישה ומוסיפים את החלב והמים בזילוף קבוע לא בפעם אחת לאחר מכן מוסיפים את החלמונים והמלח כאשר מתקבל בצק אחיד (בערך 7 דקות לישה)מתחילים להוסיף את החמאה לאט קובייה אחר קובייה ממשיכים בלישה עוד 5 דקות הבצק שמתקבל דביק אך לא לדאוג זה בסדר מעבירים לכלי סגור לתפיחה במקרר ל5 שעות לפחות עדיף יותר אצלי הבצק נח 12 שעות.
לאחר המנוחה מחלקים את הבצק ל4 ומכינים את כל אחת מהאופציות שיש כאן או כל מילוי אחר שאוהבים.
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
הכנה:
מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד עשר דקות ומצננים (מורחים על העוגות איך שהן יוצאות מהתנור)
גביניות
מילוי
500 גרם גבינת תבור
2 חלמונים
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות שמנת מתוקה
תמצית וניל
לערבב הכל לתערובת אחידה
לאחר הרידוד לחתוך לריבועים ולהניח מלית באמצע כל ריבוע הסגירה מתבצעת באופן הבא כל פינה מקלים מעל המילוי ובכך נוצר ריבוע
לאחר אפייה כאשר הגביניות חמות למרוח סירופ סוכר וכאשר מתקרר לפדר אבקת סוכר
סינרול:
למילוי לאחר הרידוד למרוח היטב חמאה מומסת ולפזר סוכר חום וקינמון לגלגל לרולדה ולחתוך לשושנים לסדר בתבנית אפייה עגולה ומשומנת לאחר האפייה יש לזלף את הזיגוג כאשר העוגה חמה
לזיגוג : 2 כפות גבינת שמנת כף חמאה מומסת כפית תמצית ווניל ובערך 70 גרם אבקת סוכר לטרוף היטב לתערובת אחידה.
רוגלך:
יש למרוח חמאה מומסת לפזר אבקת קקאו איכותית וסוכר לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות ברוחב 2 אצבעות
לאחר אפייה כאשר חם למרוח סירופ סוכר
למילוי 200 גרם אגוזי מלך טחונים
1 חלבון פלוס 1 ביצה
200 גרם סוכר
לערבב היטב את ה רכיבים לאחר הרידוד לגלגל לרולדנ לחתוך לרוחב ומשתי הרולדות שנוצרו לקלוע אותן לצמה
לאחר אפייה כשהעוגה עוד חמה למרוח סירופ סוכר