גבר מקומו במטבח

עגבניות ממולאות אורז בשר ותבלין קארי הודי ברוטב עגבניות

עגבניות ממולאות

עגבניות ממולאות אורז בשר ותבלין קארי הודי ברוטב עגבניות

רכיבים

לעגבניות:

כ8 עגבניות קטנות

כוס אורז בסמתי (להשרות כשעה במים לפחות לשטוף ולסנן)

1 בצל קטן קצוץ לקוביות

1 שן שום כתושה

200 גרם בשר טחון

חצי כפית תבלין קארי הודי

קורט זנגביל טחון ממש טיפה

מלח ופלפל

3 כפות שמן

רבע כוס מים רותחים

לרוטב:

כף שמן

כוס מים

כוס מחית עגבניות

כפית סוכר

מלח ופלפל

חצי כפית קארי

ההכנה

מתחילים עם העגבניות חותכים את חלקן העליון ושומרים אותו (הוא יהיה המכסה)

מרוקנים את התוכן בעזרת כפית או כף פריזיאן

המילוי.

במחבת שמים את השמן מוסיפים את הבצל ומאדים כ3 דקות מוסיפים את שן השום הבשר הטחון התבלינים ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים היטב מוסיפים את רבע כוס המים הרותחים מערבבים ומכסים את המחבת מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה כ20 דקות (המטרה היא לבשל את האורז 50 אחוז ואת המשך הבישול הוא יעשה בתוך העגבנייה).

בינתיים מכינים את הרוטב . בסיר שמים כף שמן את תבלין הקארי ומטגנים כחצי דקה לפתוח את טעמי הקארי מוסיפים מים ואת מחית העגבניות מוסיפים סוכר מלח ופלפל ומביאים לרתיחה ומבשלים כ 5 דקות על להבה נמוכה.

טועמים את הרוטב ומתקנים טעם לפי הצורך.

ההרכבה:

כל עגבנייה ממלאים במילוי ובעזרת כף שמים שתי כפות מהרוטב בתוך העגבנייה.

מכסים את העגבנייה במכסה ששמרנו מקודם.

מעבירים לתבנית אפייה.

את יתרת הרוטב שופכים מסביב לעגבניות, עוטפים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ40 דקות אפייה.

בשלב זה ניתן לקרר ולשמור במקרר. לפני ההגשה מחזירים לתנור ללא רדיד האלומיניום מחממים ומשחימים קלות את העגבניות.

מתכונים נוספים

סלט שורשים על קרפצ'יו סלק

סלט שומר תפוז וזיתי קלמטה

סלט שומר פלחי אשכולית בצל סגול וזיתי קלמטה

סלט שומר ולימון כבוש

Exit mobile version