רכיבים
2 יח’ ספריבס טלה שלמות (כ1 – 1.2 ק”ג לנתח)
כ 6 בצלים קלופים ופרוסים לטבעות עבות
למרינדה יבשה
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות אבקת שום
1 כפית צ’ילי גרוס
1 כף כמון
3 כפות סוכר חום
1 כף מלח
לזיגוג
4 כפות סילאן מעורבבות עם 4 כפות רכז רימונים
ההכנה
מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה היבשה
מעסים את נתחי הספריבס היטב.
את טבעות הבצל מניחים על תבנית ומעליהם מניחים את נתחי הספריבס.
עוטפים היטב ומעבירים למקרר ללילה ועדיף גם 24 שעות
למחרת מוציאים את הנתח כשעה לפני הכנסתו לתנור
במקביל מחממים תנור לחום מקסימלי.
מורידים את העטיפה מהתבנית ומכניסים לתנור לצריבה טובה של הנתחים של בערך 15 דקות.
לאחר 15 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומכסים היטב ברדיד אלומיניום ממש לוודא שכל התבנית אטומה לחלוטין.
מחזירים לתנור לחום של 150 מעלות לכ4 שעות.
לאחר 4 שעות מוציאים את התבנית מהתנור מורידים את הכיסוי ומורחים את הזיגוג על נתחי הספריבס
מחזירים לתנור ל10 דקות על 200 מעלות במצב גריל עד שנתח שחום ומזוגג.
מוציאים מהתנור מניחים כ10 דקות ולאחר מכן מעבירים בעדינות לקערת הגשה (בזהירות הנתח רך מאוד ומממש מתפרק מהעצם).
את הבצלים ניתן להגיש ביחד או בנפרד.