רכיבים
1 חבילת ספגטיני מס 5
צרור בזיליקום
שתי שיני שום
2 כפות שמן זית
כף חמאה
צנצנת מחית עגבניות (רצוי של מוטי)
רבע כוס מנוזלי הבישול של הפסטה
כפית סוכר
מלח ופלפל
הכנה :
במחבת שמים את החמא ושמן הזית ושיני השום שמים על להבה בינונית גבוהה ברגע שהשום מזהיב טיפה מוציאים את השום ומוסיפים את מחית העגבניות ממלאים רבע מהצנצנת מים מנערים ומוסיפים למחבת מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ20 דקות
במקביל מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח עד דהיא מבושלת 90 אחוז את 10 האחוז הנוספים מסיימים ברוטב. שומרים רבע כוס ממי הבישול לרוטב ומסננים את הפסטה
לקראת סוף הבישול מוסיפים את מי הבישול הבזיליקום סוכר מלח ופלפל לפי טעם.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים על להבה גבוהה עוד 5 דקות ומגישים
אפשר כמובן לפזר פרמזן מעל
..