סמוסה עם תפו”א ובטטה מוגשת עם ראהיטה

סמוסה

רכיבים:

3 עלי סיגר מוכנים מופשרים חצויים

2 תפו”א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

2 בטטות בינוניות אם אין אז אחת גדולה קלוף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות שמן

עלה דפנה אחד

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית הל טחון

רבע כפית זנגביל (ג’ינג’ר טחון)

רבע כפית כורכום

קורט קינמון (ממש מעט)

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן לטיגון הסמוסה

להדבקת הסמוסה

5 כפות קמח מהולות ב5 כפות מים או מעט יותר לקבל עיסה דביקה

לראהיטה

1 יוגורט עזים/כבשים

רבע כפית כמון

רבע כפית הל

1 מלפפון מקולף ללא גרעינים קצוץ דק ביותר

מלח לטעם

ההכנה:

את תפוחי האדמה והבטטה מבשלים במים עם מלח ועלה הדפנה עד ריכוך מלא:

בזמן הזה מטגנים במחבת את הבצל עם השמן עד שקיפות מוסיפים את התבלינים פרט למלח ופלפל. לעוד טיגון של דקה שתיים עד שיש ניחוח של תבלינים באוויר.

מכבים.

מעבירים את תפוא והבטטות לקערה ומועכים בעזרת ממחה.

מוסיפים את הבצל והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

ההרכבה:

לוקחים חצי עלה סיגר ומקפלים שליש ממנו מהצד לכיוון מרכז על הקו של הקיפול מורחים מעט מבלילת הקמח עם השליש מהצד השני מקפלים מעל השליש הראשון ושוב מדביקים.

כעת נוצר כיס.

ממלאים את הכיס במילוי תפו”א והבטטות וסוגרים את הקצה הפתוח כקיפול עליות על תחתון.

נוצר משולש.

בשלב זה ניתן להקפיא מי שרוצה.

להכנת הראהיטה:

מערבבים את כל החומרים יחד טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מחממים היטב שמן במחבת כחצי גובהה מגובה הסמוסה .

מטגנים מספר דקות מצד ראשון עד שהוא פריך ושחום והופכים לצד שני לעוד מספר דקות להשחמה מושלמת.

מוציאים מן המחבת מעבירים לנייר סופג

להגשה:

2 סמוסות עם קערה קטנה של ראהיטה

מתכונים נוספים

סלט תפוחים והדרים על קרפצ'יו סלק

סלט תפוא בייבי עם מיונז ושמיר

סלט תמרים וצנוניות

סלט תירס מקסיקני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *