סלט שומר פלחי אשכולית בצל סגול וזיתי קלמטה

סלט שומר

 

רכיבים

3 / 4  יח’ שומר (תלוי בגודל) פרוסים לרצועות דקות ביותר אפשר בעזרת מנדולינה

1 אשכולית אדומה מפולטת (פילוט אשכולית מתבצע באופן הבא מקלפים את האשכולית ומוציאים בעזרת סכין קטנה רק את בשר האכולית בין הפלחים)

1 תפוז מפולט

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

כרבע כוס זיתי קלמטה קצוצים

5 כפות שמן (או זית או רגיל)

מיץ מבשר האשכוליות והתפוז שנותר (לאחר הפילוט לסחוט היטב את האשכולית והתפוז ולשמור)

מיץ מרבע לימון

מלח ופלפל

 

הכנה:

את השומר מעבירים לקערת ערבוב מוסיפים את השומר הבצל מלח ופלפל מיץ הלימון ומיץ ההדרים שפולטו מערבבים היטב ומשרים כחצי שעה (מיץ הלימון וההדרים כובשים את הבצל והשומר)

לאחר חצי שעה מוסיפים את האשכולית התפוז והזיתים

מגישים מיד

 

** להיזהר עם המלח זיתי קלמטה הם מלוחים דיים לשים בעדיחנות מקסימום תמיד אפשר להוסיף

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *