רכיבים:
לחציל
1 חציל מקולף חתוך לרוחבו ל3 וחתוך לפרוסות מרובעות מושרה במלח לחצי שעה מסונן ומיובש
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
10 ענפי פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
3 כפות + 3 כפות שמן זית לצריבת החצילים + שמן לפני קליית הפלפלים
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מרבע לימון סחוט
להגשה:
טחינה (אפשר קנויה ואפשר ביתי ביחס של כוס טחינה גולמית כוס מי קרח לימון שום ומלח לפי טעם)
ההכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות.
את הפלפלים חוצים ל2 מוציאים את הגרעינים ומשמנים קלות בשמן זית מכניסים לתנור כאשר הקליפה כלפי מעלה וצורבים כ20 30 דקות עד שהפלפלים קלויים היטב.
מעבירים לכלי אטום ל30 דקות ואז מקלפים בקלות את הפלפלים.
חותכים לרצועות. מוסיפים 3 כפות שמן זית מיץ לימון שן שום כתושה פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל וטועמים
החציל:
בזמן שהפלפלים בתנור משמנים את החצילים ב 3 כפות שמן מתבלים במלח ופלפל וצורבים על מחבת פסים עד שהחציל צרוב היטב ורך.
ההרכבה
מסדרים על צלחת את החצילים במרכז מסדרים את הפלפלים ומזלפים מעל את הטחינה
One thought on “סלט פלפלים שרופים וחציל על מחבת פסים”
איזה אתר מושקע ומוגש יפה
מתכונים ממש מגרים.
וזה ממש לא רק לגברים 😉