סלט מטבוחה
רכיבים :
10 עגבניות גדולות אדומות ורכות מקולפות (אפשר בעזרת קולפן עגבניות אפשר בחליטה קצרה במים רותחים)
4 פלפלים חריפים ירוקים חתוכים לרצועות דקות ללא גרעינים
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
ראש שום שלם (לקצוץ את שיני השום לטבעות דקות , במהלך הבישול הן יימסו לתבשיל)
חצי כוס שמן (אפשר זית אפשר רגיל מה שאוהבים)
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
כף סוכר (לפי רמת החמיצות של העגבניות אפשר לשחק עם הכמות)
כפית מלח
הכנה:
1.את העגבניות לקצוץ לקוביות קטנות.
2.להעביר את העגבניות והמלח לסיר על להבה גבוהה (רק את העגבניות לא הוסיף שום דבר פרט לעגבניות והמלח)..
3.ברגע שמגיע לרתיחה מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא מכסה כשעה עד שעה וחצי עד שרוב הנוזלים הצטמצמו והתבשיל מסמיך חשוב לערבב כל כמה דקות על מנת שהעגבניות בתחתית לא יישרפו, ככל שהתבשיל יותר זמן על האש הסיכון שיישרף גדול יותר ולכן חשוב להקפיד .
4.מוסיפים את הפלפל החריף הפלפל האדום המתוק וכל שיני השום וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
5.כאשר התבשיל הסמיך לחלוטין ממש כמו ריבה מערבבים בכוס את השמן הפפריקה והסוכר ומוסיפים לסיר (ברגע שמוסיפים המטבוחה תקבל ברק מאוד יפה).
6.טועמים את המטבוחה במידה וחסר מלח מוסיפים במידה ויש חמיצות ניתן להוסיף עוד סוכר.
7.מסירים מהאש ומקררים.
One thought on “סלט מטבוחה”
אשמח לקבל את המתכונים למייל שאוכל לשמור אותם