רכיבים:
1.כרובית גדולה ויפה חתוכה לפרחים קטנים
2.כחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים וחמים (אפשר קפוא או להשרות ולבשל גרגירים ואז אפשר גם להכין ממרח חומוס על הדרך).
3.מלח פלפל
- רבע לימון לסחיטה על הכרוביות
- כף שמן זית לזילוף על הכרוביות
6.שמן לטיגון עמוק
לטחינה הירוקה:
1.כוס טחינה גולמית מאיכות טובה (אני משתמש או ב”הר ברכה” או “אל ארז” או “אבי עייאש”)
2.רבע צרור כוסברה
3.רבע צרור פטרוזיליה
4.מיץ מלימון אחד קטן או מחצילימון גדול
5.שתי שיני שום (אפשר גם אחת אם לא אוהבים טעם חזק של שום)
6.בערך כוס מי קרח (מתחילים עם 3/4 ואח משחקים עם זה לפי סמיכות רצויה)
7.מלח לפי הטעם
הכנה :
1.את הכרובית מטגנים בשמן עמוק עד שהיא מושחמת ויפה
2.הכנת הטחינה – על מנת להגיע למרקם של מוס אני משתמש בבלדר מוט מכניס את כל מרכיבי הטחינה פרט למלח ומתחיל לטחון עד קבלת טחינה במרקם קרמי במידה וצריך עוד מים מוסיפים תמיד עדיף להכניס פחות מים ולשחק עם הסמיכות ולא להגיע למצב שהטחינה דלילה מדי. כמו כן יש לקחת בחשבון שעשבי התיבול גם מכילים נוזלים.
3.הרכבה את הכרובית מערבבים בקערה עם גרגירי החומוס מוסיפים לימון ושמן זית מלח ופלפל לפי הטעם
4.בצלחת יפה מסדרים את הטחינה ומעל מסדרים את תערובת הכרובית והחומוס
5.חשוב להגיש ישר על מנת שהטחינה קרה והכרובית חמה ויש משחק עם הטמפרטורות כמובן שזה גם טעים מאוד במידה ולא.
בתיאבון .