סלט חציל קלוי לארוחת שישי
רכיבים:
1.שלוש החצילים קלויים על האש (חשוב לבחור חצילים שביחס לגודלם הם קלים ,רצוי חצילי בלדי אם יש בנמצא)
2.כ10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3.כ30 גרם צנוברים קלויים (מניחים על מחבת יבשה ללא שמן וקלויים כ 5 דקות עד שמתקבל צבע שחום ויש ריח טוב של צנוברים במטבח)
4.כרבע צרור פטרוזיליה קצוצה
5.טחינה (רצוי ביתית אבל גם קנויה זה טוב)
מלח ופלפל שחור
הכנה:
לאחר הקלייה של החצילים מעבירים אותם למסננת ומניחים לנוזלים המרירים להגיר מהם.
מקלפים בזהירות את החצילים כאשר את אחד מהחצילים נשאיר שלם עם העוקץ לצורך הגשה.
את שתי החצילים ללא העוקץ נחתוך לפרוסות ונסדר בצלחת הגשה שטוחה ואת החציל השלם נשים במרכז הקערה (ראו תמונה).
מעל החצילים שופכים בנדיבות טחינה.
מעל הטחינה מפזרים יפה את עגבניות השרי הצנוברים והפטרוזיליה.
מתבלים בעדינות מעל עם מלח ופלפל ומגישים.
כדאי ורצוי עם חלה טרייה