רכיבים:
2 חצילים ארוכים וקלים יחסית לגודלם מקולפים בצורת זברה ופרוסים לטבעות עבות בערך 2 ס”מ שהושרו במלח במסננת לפחות שעות ועדיף ללילה שלם
10 עגבניות קלופות טריות וחתוכות לקוביות קטנות
20 שיני שום שלמות
3 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות גסות
1 כף סוכר
מלח ופלפל
כרבע כוס שמן (לא זית)
ההכנה:
מיבשים היטב את החצילים במגבת נייר
את החצילים מטגנים בשמן חצי עמוק עד השחמה מכל צד (אין צורך שיהיו רכים עד הסוף הם יסיימו את הבישול ברוטב העגבניות
בסיר רחב שמים את השמן מחממים מוסיפים את העגבניות ובערך כף מלח מחוקה מערבבים מביאים לרתיחה ומכסים ומנמיכים את הלהבה בערך ל30 -40 דקות עד שכל העגבניות ממש נמסו ונוצר רוטב סמיך.
מוסיפים את השום והפלפל החריף מנמיכים את הלהבה למינימום האפשרי ומבשלים מכוסה עוד 20 דקות עד לריכוך של השום.
מוסיפים סוכר ופלפל שחור וטועמים במידה וחסר מלח מוסיפים
מוסיפים את החצילים בצורה מסודרת ושכבה אחת לסיר מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד ריכוך מוחלט של החצילים משהו כמו 30 דקות.
מגישים את החצילים בעודם חמים