סיגר פסטייה עגל
רכיבים:
חבילת בצק פילו שהופשרה במקרר לילה לפני
500 גרם בשר טחון עם שומן כבש
1 בצל קצוץ
1 כפית בהרט
חצי כפית קינמון
4 כפות שמן זית
3 כפות צימוקים
6 כפות צנוברים קלויים (על מחבת יבשה מספר דקות עד שמשחימים קלות)
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית למריחה על עלי הפילו
להגשה
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
ההכנה:
במחבת שמים 3 כפות שמן זית ומחממים מוסיפים את הבצל ומטגנים כ3 דקות מוסיפים את הבהרט והקינמון לדקה נוספת לפתיחת הטעם ומוסיפים את הבשר הטחון מטגנים את הבשר תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ.
ברגע שהבשר משנה את צבעו מורידים מן האש ומצננים מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים לה ביצה 3 כפות צנוברים ואת כף שמן הזית שנותרה.
בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את הבשר עד קבלת תערובת רכה וחלקה.
מוסיפים את 3 כפות הצוברים שנותרו ו3 כפות הצימוקים ומערבבים היטב.
ההרכבה לוקחים עלה פילו (רצוי במהלך העבודה לכסות את שאר בצק הפילו במגבת לחה שלא יתייבש) ומברישים קלות בשמן זית.
חוצים אותו לחצי לרוחבו.
בכל חצי לוקחים מהמילוי יוצרים נחש ומניחים על דף הפילו משאירים בשוליים רווח של 1 ס”מ מכל צד שניתן יהיה לסגור ולגלגל בצורה נוחה.
מגלגלים מעל המילוי גלגול אחד לאחר מכן מקפלים את שתי הקצוות שהשארנו כלפי פנים וממשיכים לגלגל עד שמתקבל סיגר. מברישים קלות את הסיגר בשמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת עם נייר אפייה כאשר צד הפתח כלפי מטה.
ככה מכינים את כל הסיגרים. בשלב זה ניתן להעביר למקרר או אפילו להקפיא לשימוש עתידי.
מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את הסיגרים לאפייה של בערך רבע שעה עד שהסיגר שחום היטב מכל צדדיו (במידה והחלק התחתון לא משחים כראוי מעבירים לקראת סוף האפייה את התבנית לתחתית התנור.
ההגשה
מוציאים את הסיגרים מהתנור ובעדינות בעזרת סכין משוננת חותכים כל סיגר לחצי.
מעבירים לקערת הגשה יפה ומזלפים מעל את הסילאן והטחינה
*** ניתן לקשט גם עם פטרוזיליה טרייה או צנוברים קלויים