גבר מקומו במטבח

סושי

סושי

רכיבים

לאורז

5 כוסות אורז לסושי (אני משתמש בנישיקי רצוי ומומלץ לרכוש אורז איכותי) כוס חד פעמית של 180 מ”ל

1060 מ”ל מים

5 ס”מ אצת קומבו

 

לתחמיץ

125 סמ”ק חומץ אורז

5 כפות סוכר

2.5 כפיות מלח

(מערבבים הכל היטב עד להמסה מוחלט של המלח והסוכר)

 

הכנת האורז:

1.מעבירים את האורז לכלי גדול וממלאים במים מערבבים היטב את האורז המים יהיו לבנים ככה מסננים את המים ושוב ממלאים את הכלי מים ומערבבים את האורז עד שהמים נהיים צלולים (לא במאה אחוז אבל צלולים) זה לוקח משהו כמו 4 פעמים

2.מסננים את האורז ומניחים במסננת לחצי שעה

3.לאחר חצי שעה מעבירים לסיר עם המים ואצת הקומבו מכסים במכסה מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה ברגע שרותח (שומעים אין צורך להרים מכסה) מעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש לעוד 10 דקות ומכבים.

4.לאחר הכיבוי נותנים עוד 10 דקות כאשר המכסה על הסיר

5.לאחר 10 דקות מעבירים את האורז לכלי פלסטיק גדול שיכול להכיל את כל הכמות (ניתן גם לכלי עץ אך לא לכלי מתכת) חשוב להעביר בעדינות בעזרת כף עץ

6.תורך כדי ערבוב מוסיפים כל פעם קצת מהתחמיץ לאורז ומערבבים ככה עד שכל התחמיץ נכנס לאורז

7.בעזרת מניפה (או מכסה פלסטיק) מאווררים את האורז ומערבבים עד שמגיע לטמפ’ חדש

8.ניתן לכסות במגבת עד לשימוש אך רצוי להשתמש כמה שיותר מהר

 

** הרולים בתמונות הם במילויים שונים ובכל תמונה מפורט מהן סוגי המילויים

** במקרה הזה השתמשתי במילויים ללא דגים נאים (בתלוי באורחים) ומילויים צמחוניים כמובן שיש אין סוף גיוונים ואפשר לעשות מה שאוהבים

 

 

 

טמאגו (חביתה)

6 ביצים טרופות

כף רוטב סויה

כף מירין

כף סוכר

כפית מלח

הכנה:

יש מחבת מרובעת מיוחדת להכנת טמאגו אני מכין במחבת רגיל הרעיון הוא לשים שכבה דקה של תערובות ביצים במחבת וכל פעם להפוך חצי חביתה על בצד השני חשוב לטגן על להבה נמוכה ככה יוצרים חביתה עבה וחותכים לרצועות לגודל המתאים לרול

 

ספייסי טונה:

אפשר עם טונה אדומה טרייה קצוצה

הפעם עשיתי עם טונה מקופסא (האורחים לא בעניין של דגים נעים)

שתי קופסאות טונה בשמן מסוננות 3 כפות מיונז כפית טוגראשי (תערובת תלבינים יפנית להשיג בחנויות מתמחות) חצי כפית סריראצ’ה (רוטב צ’ילי חריף) כף צ’ילי מתוק

לערבב הכל היטב חשוב שהתערובת לה תהיה רכה מדי על מנת שלא תיזל החוצה מהרול

ספייסי סלמון צרוב:

200 גרם פילה סלמון צרוב ומפורר 3 כפות מיונז כפית טוגראשי חצי כפית סריראצ’ה

סלמון צרוב

200 גרם פילה סלמון צרוב מומלח ומפולפל חתוך בעדינות לרצועות אם מתפרק לא נורא

הצעות לרולים

1.אינסייד אאוט מלפפון גזר

2.אינסייד רצועות סלמון סלמון צרוב גבינת שמנת מלפפון עטוף שומשום קלוי

3.טמאגו בטטה ואבוקדו

4.ספייסי טונה  טמאגו ומלפפון

  1. ספייסי סלמון צרוב אבוקדו וקנפיו

6.אינסייד אאוט גבינת שמנת בטטה אבוקדו וקנפיו  עטוף בטטה

7.אינסייד בטטה ופטריות מוקפצות עטוף שוםשום קלוי

8.אינסייד ספייסי סלמון  מלפפון וגזר עטוף אבוקדו 

 

 

 

Exit mobile version