גבר מקומו במטבח

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

סברינה אישית

 

(יש להכין יום מראש את השלב הראשון של הקרם) כ-20-25 סברינות לפי תבנית סיליקון שלי

 

רכיבים

לסברינות

300 גרם קמח מנופה (אפשר קמח שמרים ואז לא מנפים)

כף מחוקה שמרים יבשים (במידה ומשתמשים בקמח שמרים אין צורך ) או 3 כפות שמרים טריים

240 מ”ל חלב (כוס חלב)

100 גרם חמאה מומסת

2 ביצים L

2 כפות סוכר

כפית תמצית ווניל איכותית

קמצוץ מלח

 

לקציפת שוקולד לבן

1 שמנת מתוקה + חצי מיכל להקפצה

100 גרם שוקולד לבן

1 כף אינסטנט פודינג ווניל

*** מי שקצר בזמן יכול להכין קרם אינסטנט פודינג רגיל עם מיכל שמנת מתוקה כוס חלב ושקית אינסטנט פודינג ווניל

 

לסירופ סוכר

2 כוסות מים

250 גרם סוכר

כפית תמצית ווניל / ברנדי / גרידת תפוזים (אפשר לשחק עם זה).

להגשה

צנצנת דובדבני אמרנה קטנה (לא זול אבל שווה כל שקל)

כדורי שוקולד שחור ולבן פריכים (אפשר קליק אפשר למצוא בחנויות מתמחות קטנים יותר כמו בתמונה)

 

ההכנה :

מתחילים יום לפני עם הקציפה

קוצצים את השוקולד הלבן ומעבירים לקערת נירוסטה

מרתיחים שמנת מתוקה , ברגע שמגיעה לרתיחה  שופכים על השוקולד הלבן מחכים דקה שתיים ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של השוקולד מצננים עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ללילה במקרר.

הסברינות:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל הרכיבים פרט לחמאה והמלח מפעילים במהירות נמוכה כ 3 דקות ומוסיפים את המלח והחמאה ל2 דקות נוספות צריכה להתקבל בצק דליל מאוד ממש בלילה קצת יותר סמיכה מבלילה של פנקייק.

מניחים למנוחה של חצי שעה.

 לאחר חצי שעה מערבבים קלות את הבלילה ומעבירים את הבלילה לשק זילוף ומזלפים לתבנית הסיליקון שני שליש עד שלושת רבעי גובה (תלוי בסוג הצורה של השקעים).

** אני השתמשתי בתבניות סיליקון קטנות ייעודיות לסברינה אפשר לשנות לפי מה שאוהבים אין עם זה בעיה רק לשים לב לזמן אפייה משתנה

מניחים לתפיחה של כ חצי שעה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בערך 20 דקות עד שהסברינות תפוחות ויפות.

חשוב לצנן היטב את הסברינות לפני הטבילה בסירופ זה שומר על צורתן ומונע מהן להתפורר (אפשר גם כשהן חמות זה פשוט יותר קשה וצריך לעבוד יותר בעדינות)

**** בשלב זה ניתן לשמור אותן במקרר ליום יומיים  בכלי סגור

מכינים את הסירופ

מביאים לרתיחה את הסוכר והמים מנמיכים מבשלים כ 5 דקות נוספות על להבה נמוכה מכבים מוסיפים טעם (וניל ,ברנדי , גרידת תפוז , מה שרוצים).

טובלים את הסברינות בסירופ בעזרת כף מחוררת  עד שהן ספוגות היטב (דקה שתיים מכל צד ולהפוך) .

מוציאים ומניחים על גבי רשת ונותנים לסירופ לטפטף ולסברינות להתייצב כ 20 דקות.

מכינים את הקציפה:

מעבירים למיקסר את תערובת השוקולד הלבן שהתקררה חצי מיכל שמנת מתוקה וכף הפודינג ומקציפים לקציפה יציבה וחזקה.

מעבירים את הקציפה לשק זילוף עם צנטר משונן

במרכז כל סברינה מזלפים יפה את הקציפה ומעל מסדרים דובדבן אמרנה במרכז ומזלפים קצת מהסירופ שלהם.

מפזרים מכדורי השוקולד על הסברינה.

בתיאבון

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים

סלט בייבי תרד ופלחי תפוז

קרפים מבצק שמרים

קינוח קדאיף ומסקרפונה עם אגס ביין אדום

פודינג בננה ב-10 דקות

Exit mobile version