גבר מקומו במטבח

נאם טוק (סלט בקר תאילנדי חריף אש!!!)

נאם טוק

רכיבים:

 

500 גרם פילה בקר (אפשר גם שייטל או סינטה חשוב שיהיה נקי משומן) פרוס לכ 2 3 סטייקים

5 בצלי שאלוט קצוצים

חופן עלי נענע טריים

5 גבעולים של בצל ירוק קצוץ אחד מהם לקישוט

1 פלפל צ’ילי (אם הצלחתם להשיג פלפל צ’ילי תאילנדי מה טוב)  קצוצים

1 כף פלפל צ’י’לי גרוס יבש

מיץ מ2 ליים (אם אין ליים אז לימון אבל מומלץ מאוד ליים וזו גם העונה עכשיו אז קל להשיג בשווקים)

1 כף סוכר דקלים קצוץ (להשיג בשווקים או בסופרים באזור האסיאתי) אם לא מוצאים אז אפשר להשתמש בסוכר חום.

4 כפות רוטב דגים

3 כפות אורז קלוי וטחון (לא לוותר על המרכיב הזה הוא עושה את ההבדל בטעם המעושן ובמרקם הקראנצ’י של המנה ההכנה פשוט 3 כפות אורז רצוי אורז דביק שמים במחבת יבשה ללא שמן וקולים את האורז עד שהוא משחים קלות, מקררים וטוחנים לאבקה גסה אפשר עם מכתש ועלי אפשר עם מעבד מזון).

 

מרינדה לבשר

3 כפות סויה

כפית פלפל שחור גרוס

 

ההכנה

מתחילים עם הבשר מערבבים את הסויה והפלפל השחור הגרוס ומעסים את נתחי הבשר היטב עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה .

בינתיים מכינים את הרוטב.

מערבבים את סוכר הדקלים עם מיץ הליים צ’ילי גרוס ורוטב הדגים עד שהסוכר נמס טועמים ומתקנים טעם הרעיון הוא שיהיה איזון בין חמוץ מתוק חריף ומלוח , עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

לאחר כשעה מוציאים את נתחי הבשר מהמקרר ונותנים להם לנוח חצי שעה בטמפ’ חדר (על מנת שתהיה צריבה יפה במחבת).

לאחר חצי שעה משמנים קלות מחבת בשמן וצורבים את נתחי הבקר היטב מכל צד משהו כמו 2 דקות מכל צד תלוי בעובי הנתח המטרה היא שהבשר יהיה צלוי וצרוב מבחוץ אך עדיין אדום בפנים (סביב מידת עשייה מדיום/ מדיום רייר). מעבירים את נתחי הבשר לקירור על רשת ומתחת לרשת מניחים כלי לשמירת הנוזלים.

את הנוזלים שהצטברו מעבירים לרוטב שהכנו מקודם.

את הצ’ילי הטרי השאלוט הנענע והבצל הירוק הקצוצים מעבירים לקערה.

 

את נתחי הבקר פורסים לרצועות דקות ומעבירים לקערה עם שאר הירקות מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

אם מגישים מיד מוסיפים את האורז הקלוי מערבבים ומגישים. במידה ולא מגישים מיד ניתן לשמור במקרר כשעה (ולהוסיף את האורז הטחון לפני ההגשה ולערבב) אך רצוי ומומלץ להגיש מיד.

 

מומלץ להגיש עם פרוסות מלפפון על מנת להקל על החריפות.

 

**חשוב לי לציין שאמנם המנה אמורה להיות חריפה מאוד אבל כמובן אין פה חוקים ומי שרוצה יכול להוריד מהחריפות ולשנות את כמות הצ’ילי. מי מלא אוהב או לא רוצה להשתמש ברוטב דגים יכול להחליף עם סויה אבל אני ממליץ בחום לנסות רוטב הדגים מוסיף מימד אחר של מליחות.

 

 

 

מתכונים נוספים

פאד תאי

סלט מלפפונים תאילנדי

פודינג טפיוקה עם סלט פירות וקרם ווניל

Exit mobile version