רכיבים
1 קג סטייק פרגית פרוס לרצועות
4 בצלים גדולים חתוך לקוביות קטנות
6 גזרים חתוך לרצועות דקות
6 גבעולי סלרי חתוך לקוביות קטנות
2.5 כוסות אורז (כוס גדולה של קפה)
50 גרם צנוברים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
בהרט
כורכום
הל טחון
פפריקה אדומה
פלפל ומלח
ציר עוף או מים בערך 3.5 / 4 כוסות
הכנה:
משרים את האורז במים לחצי שעה לפחות ומסננים.
מכינים את הנוזל לאורז.
מרתיחים את הציר או המים ומוסיפים להם בהרט כורכום פפריקה וממש קצת הל טחון פלפל ומלח טועמים (שיהיה טיפה יותר מלוח מהרצוי האורז מדלל את המליחות) ומניחים בצד.
את הפרגית מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בשמן זית משתי צדדים לקבלת גוון שחום מניחים בצד.
באותה המחבת להוסיף הירקות מלח ופלפל ולטגן בשמן עד שקיפות אין צורך לבשל עד הסוף הם יתבשלו עם האורז.
הרכבה:
משמנים בשמן זית סיר רחב ועבה עם תחתית לא נדבקת, מסדרים את הפרגיות כמו רעפים. מעליהם מסדרים הירקות בשכבה אחידה ומעל הירקות מסדרים את האורז.
מניחים על להבה גבוהה ומוסיפים את הנוזל עד כיסוי + 1 ס”מ מעל האורז מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה עוד 5 דקות מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים. מבשלים עוד 20 דקות ,אחרי 20 דקות מכבים את האש ומניחים לעוד 10 דקות עם המכסה.
אחרי 10 דקות מניחים כלי הגשה על הסיר והופכים.
מפזרים מעל צנוברים ופטרוזיליה.