גבר מקומו במטבח

מפרום (תפוא ממולא)

מפרום

מפרום (תפוא ממולא)

רכיבים

כ 5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים (רצוי שיהיו רחבים ונמוכים) קלופים חצויים לרוחבם

למילוי :

500 גרם בשר טחון

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 תפו”א קטן מגורר

1 בצל קטן מגורר

1 פרוסת לחם ללא הכרום מושרת במים וסחוטה

1 כפית בהר (פלפל אנגלי טחון)

1 כף שמן (לא זית)

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל

לרוטב

1 כף שמן

3 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית סוכר

כוס וחצי מים רותחים

לציפוי

כוס קמח

2 ביצים טרופות עם כף מים כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל

שמן לטיגון המפרום

ההכנה:

מכל חצי של תפו”א אדמה עושים חתך באמצע אך לא עד הסוף וכך נוצר מעין כיס בו נשים את המילוי ככה עושים עם כל תפו”א

המילוי

מערבבים היטב את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.

ממלאים כל כיס של תפ”א במילוי ומניחים בצלחת.

מחממים היטב במחבת שמן חצי עמוק לצורך בדיקה שמים בשמן חתיכה קטנה של תפו”א במידה ויש בועות השמן מספיק חם.

טובלים תפו”א בקמח מנערים היטב טובלים בביצה ומטגנים היטב מכל צד עד להשחמה יפה.

כך עושים עם כל תפו”א.

הרוטב.

בסיר קטן שמים שמן מוסיפים את התבלינים הסוכר ורסק העגבניות ופותחים קצת בשמן. מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ 10 דקות נוספות. טועמים .

בשלב זה ניתן להוסיף את תפו”א לרוטב ולבשל בסיר מכוסה עד לריכוך

אני מעדיף לאפות. מעביר את תפו”א לתבנית אלומיניום מעליהם שופך את הרוטב  עליהם עוטף ברדיד אלומיניום ומכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה.

ניתן לקרר ולשמור במקרר עד ההגשה.

לפני ההגשה מורידים את רדיד האלומיניום (או במקרה שבושל בסיר במידה והוא חסין אש ניתן להכניס לתנור) מכניסים לתנור ב200 מעלות לחימום והשחמה קלה.

מתכונים נוספים

פלפלים ממולאים ברוטב עגבניות

מפרום חצילים

מלפוף (כרוב ממולא ברוטב חמצמץ)

עגבניות ממולאות אורז בשר ותבלין קארי הודי ברוטב עגבניות

Exit mobile version