מפרום חצילים
רכיבים
כ 2 חצילים מקולפים לסירוגין (כמו זברה) חתוכים לפרוסות בעובי 2 אצבעות וחתוכים במרכז לא עד הסוף ליצירת כיס (מומלחים כשעה במסננת ומיובשים במגבת נייר)
למילוי :
500 גרם בשר טחון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 פרוסת לחם ללא הכרום מושרת במים וסחוטה
1 כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים מוכנה)
1 כף שמן (לא זית)
מלח ופלפל
לרוטב
1 כף שמן
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית סוכר
כוס וחצי מים רותחים
לציפוי
כוס קמח
2 ביצים טרופות עם כף מים כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל
שמן לטיגון מפרום החצילים
כוסברה קצוצה לפזר מעל
ההכנה:
המילוי:
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
ממלאים כל כיס של חציל במילוי ומניחים בצלחת.
מחממים היטב במחבת שמן חצי עמוק לצורך בדיקה שמים בשמן חתיכה קטנה של חציל במידה ויש בועות השמן מספיק חם.
טובלים את החציל בקמח מנערים היטב טובלים בביצה ומטגנים היטב מכל צד עד להשחמה יפה.
כך עושים עם כל החצילים.
הרוטב:
בסיר קטן שמים שמן מוסיפים את התבלינים הסוכר ורסק העגבניות ופותחים קצת בשמן. מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ 10 דקות נוספות. טועמים .
בשלב זה ניתן להוסיף את החצילים המטוגנים לרוטב ולבשל בסיר מכוסה עד לריכוך
אני מעדיף לאפות. מעביר את החצילים לתבנית אלומיניום מעליהם שופך את הרוטב עוטף ברדיד אלומיניום ומכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה.
ניתן לקרר ולשמור במקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה מורידים את רדיד האלומיניום (או במקרה שבושל בסיר במידה והוא חסין אש ניתן להכניס לתנור) מכניסים לתנור ב200 מעלות לחימום והשחמה קלה.
מפזרים מעל כוסברה טרייה