גבר מקומו במטבח

מיני בורגר הודו עם איולי לימונים כבושים ועריסה

מיני בורגר הודו  עם איולי לימונים כבושים ועריסה

רכיבים:

לבורגר

700 גרם שווארמה הודו

100 גרם שומן כבש

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום.

מלח ופלפל שחור גרוס.

לאיולי לימונים כבושים ועריסה

5 כפות מיונז איכותי

2 כפות לימונים כבושים קצוצים

1 כף עריסה חריפה/מתוקה לפי הטעם

 

להגשה

לחמניות מיני פרנה – למתכון לחץ/י כאן

פרוסות מלפפון חמוץ

פרוסות עגבנייה.

חסה

 

ההכנה:

את ההודו ושומן הכבש חותכים לקוביות קטנות וטוחנים במטחנת בשר (למי שאין יכול לבקש מהקצב לטחון עבורו חשוב רק לבקש ממנו לא לערבב את הבשר לאחר הטחינה הלישה פוגעת במרקם הסופי של ההמבורגר).

לאחר הטחינה מוסיפים את הפטרוזיליה הפפריקה הכמון והכורכום ומערבבים ממש בעדינות חשוב לא ללוש את הבשר אלא לערבב בעדינות.

מחלקים את התערובת לכדורים של 50 גרם ובעזרת רינג יוצרים את צורת ההמבורגר.

**** לא ממליחים ומפלפלים את הנתח אלא רק לפני הצלייה כמו שמתבלים סטייק

מכניסים למקרר (שעה לפני שרוצים להגיש מוציאים מהמקרר לפני צלייה).

מערבבים את כל רכיבים האיולי ושומרים במקרר עד להגשה.

מחממים היטב מחבת כבדה ומוסיפים כף שמן זית.

ממליחים ומפלפלים היטב את ההמבורגרים (תחילה בצד הראשון של הצלייה וברגע שמניחים במחבת מתבלים גם את הצד השני).

צולים כ3 דקות מכל צד.

ההגשה:

חוצים את לחמניות הפרנה וקולים קלות על מחשבת פסים או בתנור  שיהיו מעט פריכות.

מורחים מן האיולי על שני צדי הלחמנייה על החלק התחתון מניחים חסה עליה את הקציצה ואז עגבנייה ומלפפון חמוץ.

מגישים בקערת הגשה יפה.

 

 

מתכונים נוספים

מיני בורגר טלה ועגל מוגש עם טחינה וירקות קלויים

כנפיים פריכות ברוטב צ'ילי וסויה

GMB-BURGER

Exit mobile version