רכיבים:
(20 יח’):
לבלילה הבחושה:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום
3 ביצים
200 גרם יוגורט עזים
350 גרם קמח תופח מנופה
1 כפית קינמון
תוספות לבלילה
75 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
8 תמרים מג’הול ללא חרצן קצוצים לקוביות קטנות
2 טבעות אננס מיובש קצוצים לקוביות קטנות
2 בננות חתוכות לקוביות
חצי כוס סאוטרן קומפורט (להשריית הפירות היבשים)
כוס מים (להשריית הפירות היבשים)
לקרם;
500 מ”ל שמנת מתוקה 38 %
חצי כוס סירופ מייפל אמיתי
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כף מחית ווניל אמיתית
לקישוט:
50 גרם פקאן סיני
50 גרם בננה מיובשת
1 טבעת אננס מיובש חתוך לקוביות קטנות
הכנה:
ערב לפני הכנת המאפינס:
את האננס והתמרים מניחים בקערה מוסיפים את המים וסאוטרן קומפורט עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה.
באותו הערב בקלחת קטנה מביאים לרתיחה 250 מ”ל שמנת איך שמגיע לרתיחה מכבים מוסיפים את המייפל ואת מחית הווניל מקררים עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
הכנת המאפינס:
לחמם תנור ל180 מעלות
להוציא מהמקרר את הפירות שהושרו ולסנן אותם במסננת.
לחתוך את החמאה לקוביות ולשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה להפעיל במהירות נמוכה עד שהחמאה מתרככת, מוסיפים את הסוכר החום ומערבלים עד שנוצרת בלילה אחידה עוצרים מגרדים בעזרת מרית את כל המסה שיש בדופן ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת. בכל פעם שמוסיפים ביצה מפעילים את המיקסר עד שהתערובת אחידה עוצרים מגרדים שוב את המסה מהדפנות ומוסיפים עוד ביצה ככה את שלושת הביצים.
לאחר הוספת הביצים מתחילים להוסיף את הקמח ויוגורט העזים לסירוגין 5 כפות קמח (את הקינמון מוסיפים לקמח המנופה ומערבבים קצת) כף/שתיים מהיוגורט להפעיל את המיקסר להגיע למסה אחידה לזכור לגרד מהדפנות את המסה ולהוסיף שוב פעם קצת מהקמח וקצת מהיוגורט כך עד שכל הקמח והיוגורט נטמעו במסה והמסה אחידה ויפה.
מוסיפים לבלילה את הבננה (רצוי לחתוך ממש לקראת ההוספה על מנת שלא תשחיר) את התמרים והאננס שהושרו ואת אגוזי המלך. מערבבים בעדינות עד שכל התוספות מעורבבות היטב והמסה אחידה.
בתבנית יש לסדר את תבניות המאפינס הקטנות. יש להעביר את הבלילה לשקית זילוף חד פעמית לבצע חתך מספיק גדול בשקית הזילוף על מנת שניתן יהיה לזלף את הבלילה והפירות יוכלו להעבור בפתח.
מזלפים לכל תבנית אישית של המאפינס עד ל3/4 גובה.
כל תבנית אישית יש לתת שתי תפיחות קלות על התבנית על מנת להוציא בועות אוויר.
להכניס לתנור המחומם מראש (180 מעלות) בערך ל-20 דקות עד שקיסם יוצא לח.
מקררים על גבי רשת.
הכנת הקרם:
בזמן שהמאפינס מתקררים מכינים את הקרם.
להעביר את תערובת השמנת הווניל והמייפל למיקסר עם מקציף מוסיפים את 250 מ”ל השמנת הנותרים ואת 4 כפות האינסטנט פודינג ומקציפים עד קבלת קרם יציב. מכסים בניילון ומקררים עד ההגשה.
הגשה:
לאחר שהמאפינס התקררו מזלפים עליהם את קרם המייפל בצורה יפה מפזרים את הפקאן הסיני הקצוץ וקוביות האננס המיובש ובקצה כל קרם לשים פרוסה אחת של בננה מיובשת.
טיפים
** חשוב לוודא שהבלילה של המאפינס מעורבבות היטב ולהקפיד על גירוד הדפנות בכל עצירה
** ניתן להשתמש בכל פרי יבש שמתחשק וליצור גיוונים אחרים
**במידה ולא אוהבים סאוטרן קומפורט ניתן להשרות בברנדי ואם לא רוצים אלכוהול ניתן רק במים
**ניתן להגיש את המאפינס בטמפרטורת חדר אך ניתן גם לשמור במקרר ולהגישם קרים המרקם של המאפינס בקירור נהיה לח ומאוד מוצלח ממליץ לנסות.
בתיאבון.