גבר מקומו במטבח

לחם סודה אירי (ללא גלוטן)

לחם ללא גלוטן

רכיבים:

450 גרם קמח ללא גלוטן (תגמיש או תחליף)

420 גרם רוויון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות סוכר חום

1 כף סילאן

1 כף מחוקה מלח

1 כף שמן (לא זית)

זרעי פשטן + קמח תירס/פולנטה לפיזור

ההכנה:

מחממים תנור ל220 מעלות

את כל המרכיבים היבשים למיקסר עם וו לישה

את הרוויון השמן והסילאן מערבבים בקערה

באיטיות מוסיפים את תערובת הנוזלים למיקסר ולשים עד לקבלת בצק אחד וטיפה דביק (כ2 דקות)

אם נראה שיש הרבה קמח בתחתית ניתן להוסיף מאט רוויון

מעבירים למשטח מקומח (קורנפלור או קמח תגמיש) לשים ומעצבים את הלחם לצורה רצויה חשוב לא ללוש מדי.

בעזרת סכין חדה חותכים שני חתכים בחלק העליון של הלחם.

בעזרת מברשת מורחים מים ומפזרים על הלחם זרעי פשטן ופולנטה/קמח תירס.

 על נייר אפייה מפזרים קצת פולנטה ושמים את הלחם על נייר האפייה

במידה ויש אבן שמוט בבית אז מניחים את הלחם ישירות על האבן במידה ולא בתבנית.

 

מכניסים לתנור ובתחתית התנור מניחים כלי עם מים רותחים

אופים כ-20 דקות ב220 מעלות ולאחר מכן מורידים ל200 לעוד 20-25 דקות

 זמני אפייה מאוד משתנים בין תנור לתנור ולכן הכי טוב לבדוק באופן הבא הופכים את הלחם ונוקשים אם הצליל חלול הלחם מוכן.

*** גיוונים – אפשר להוסיף צימוקים ,אגוזים או כל מה שתחפצו

 

 

**** אפשר להחליף את הקמח ללא גלוטן בקמח לחם , במקרה הזה כמות הרוויון יהיה 400 מ”ל ובשלב הלישה במיקסר לשים כ 7 דקות

 

Exit mobile version