רכיבים:
5 תפו”א אדומים קלופים
1 בצל גדול
2 ביצים
2 כפות קמח גדושות
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
ההכנה
מגררים את תפוחים האדמה והבצל , מעבירים לקערה
מוסיפים כף מלח מערבבים ומשאירים כ5 דקות בקערה.
בעזרת מגבת או מגבת נייר סוחטים היטב את תפו”א והבצל ממש עד ייבוש.
מעבירים לקערה נוספת.
מוסיפים את הקמח הביצים והפלפל השחור (ייתכן שצריך עוד מלח לכן אני קודם כל מכין לביבה אחת טועם אותה ומתקן מלח לאחר מכן).
מערבבים היטב לתערובת אחידה.
במחבת מחממים שמן (לא יותר מדי שכבה דקה) על חום בינוני גבוה.
לוקחים מתערובת תפו”א בערך כדור בגודל כדור פינג פונג סוחטים אותה קלות בעזרת היד ומניחים במחבת ומשטחים אותה עד לקבלת דיסק שטוח.
ככה עושים עם שאר הלביבות.
מטגנים בערך 5 – 7 דקות מכל צד עד שהלביבה שחומה ופריכה הופכים ומטגנים מצד שני לקבלת פריכות.