גבר מקומו במטבח

לביבות סלמון פריכות עם מיונז וואסאבי

קציצות סלמון

 

רכיבים

800 גרם פילה סלמון עם העור חתוך ל4 נתחים

1 ביצה

1 כף מיונז

חצי כפית ג’ינג’ר כתוש

חצי כפית שום כתוש

כפית צ’ילי אדום קצוץ

4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

חופן כוסברה קצוצה

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לציפוי

2 ביצים

2 כוסות פירורי לחם עם שומשום

 

למיונז וואסאבי

4 כפות מיונז (אפשר ביתי אפשר קנוי)

1 כפית אבקת וואסאבי

1 כפית מים

כף כוסברה קצוצה

מיץ מחצי ליים או לימון

 

שמן לטיגון

 

הכנה:

את פילה הסלמון ממליחים ומפלפלים ומורחים היטב ב3 כפות שמן זית.

צורבים את נתחיל הסלמון על צד העור במחבת חמה עם תחתית לא נדבקת כ3 דקות ועוד דקה אחת מכל צד נוסף (סה”כ 6 דקות)

מורידים מהמחבת ומקררים (הסלמון עדיין יהיה מעט נא במרכז וזה בסדר על מנת שלא יתייבש בטיגון הסופי).

מורידים את העור (אפשר לנשנש אותו פריך וטעים).

בעזרת מזלג מועכים את נתחי הסלמון.

מוסיפים ביצה, מיונז, ג’ינג’ר, שום ,צ’ילי, בצל ירוק ,וכוסברה

מערבבים היטב לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל.

יוצרים לביבות בגודל אחיד (לא עבות מדי ולא דקות מדי).

מעבירים לקירור של שעה בכלי סגור.

בינתיים מכינים את מיונז הוואסאבי.

מערבבים את המים עם אבקת הוואסאבי מוסיפים את שאר הרכיבים לרוטב אחיד וטועמים.

ניתן להוסיף עוד וואסאבי לפי החריפות הרצויה.

 

מוציאים את הלביבות מהמקרר.

טורפים את שתי הביצים ומעבירים לקערה רחבה.

את פירורי הלחם שמים בקערה נוספת .

טובלים את הלביבות בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם חשוב לוודא שהן עטופות היטב בציפוי.

 

מחממים שמן במחבת בערך לגובה של חצי לביבה.

מחממים היטב את השמן ומטגנים את הלביבות מכל צד עד להשחמה.

מעבירים לנייר סופג לספיגת שמן מיותר

מעבירים לקערת הגשה ובמרכז מניחים את מיונז הוואסאבי.

 

Exit mobile version