כרעי עוף צלויות (ללא עצם) בסומק עם בצל מטוגן על מצע של מג’דרה פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
רכיבים
4 כרעי עוף ללא העצם עם העור מבקשים מהקצב שיוציא עצמות (אפשר גם בבית למי שיש סבלנות וגישה לסרטוני YOUTUBE ).
4 בצלים גדולים חתוכים לחצאים וקצוצים
חצי כוס שמן זית
3 כפות סומק טחון כמה שיותר טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
למג’דרה
2 כוסות פריקי מבושל (ניתן להשיג בחנויות קטניות כמו “הקולה”) – מבשלים כמו פסטה בסיר עם הרבה מים עד התרככות מסננים ומקררים.
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (בדיוק באותה השיטה)
4 כפות שמן זית
חצי בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה
את קרעי העוף מעבירים לקערה מוסיפים 2 כפות סומק רבע כוס שמן זית מלח ופלפל שחור ומעסים היטב את העוף. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
בזמן הזה מטגנים את הבצל את רבע כוס השמן שנותר מעבירים למחבת ומטגנים היטב את הבלים עד השחמה רגע לפני שהבצלים מוכנים מוסיפים מלח פלפל וכף הסומק שנותרה.
מעבירים לקערה. את המחבת לא שוטפים אנחנו נצלה בה את כרעי העוף.
המג’דרה:
בסיר שמים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל מאדים כ5 דקות מוסיפים את הכמון מלח ופלפל.
מוסיפים את הפריקי והעדשים. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות עד שכל הטעמים מתמזגים.
טועמים ומתקנים טעם לפי הצורך מכבים מכסים במכסה ושומרים חמים עד להגשה.
את כרעי העוף צולים היטב מכל הצדדים על להבה בינונית גבוהה (על מנת שהעוף יהיה מוכן גם בפנים ולא רק צרוב מבחוץ) בודקים שכרעי העוף מוכנים על ידיד חיתוך קל ורואים שהעוף לבן לכל אורכו.
ההגשה:
בצלחת הגשה מניחים מהמג’דרה מעל המג’דרה מפזרים את הבצל ומעל מסדרים את כרעי העוף.
*** אפשר לקשט עם צנוברים / פטרוזיליה