רכיבים:
1 ק”ג כנפי עוף חצויות ל2 חלקים
לתערובת הקמח
2 כוסות קמח
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל
כפית פפריקה חריפה
מלח
כפית אבקת אפייה
3 כפות מים
לרוטב
כוס רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
רבע כוס מים
2 ליטר שמן לטיגון עמוק
ההכנה
מתחילים עם תערובת הקמח מערבבים את כל הרכיבים למעט המים
מוסיפים את המים ומערבבים (מטרת המים ליצור מעין גושי בצק קטנים שיוסיפו פריכות לכנפיים המטוגנות)
תתקבל תערובת קמח עם גושי קמח קטנים
להכנת הרוטב:
בקלחת מוסיפים את כל רכיבי הרוטב מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ5 – 10 דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה (בזהירות שלא יישרף) כמובן שצריך לטעום ולראות שמתובל כמו שאוהבים
** ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה
הטיגון
בסיר גדול ורחב מחממים את השמן אם יש מדחום מביאים לטמפרטורה של 180 מעלות במידה ואין מדחום מחממים היטב את הסיר הבדיקה לכך שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה היא הכנסת חתיכה קטנה של קמח מהתערובת לשמן ולראות שמיד הוא צף עם הרבה בועות קטנות סביבו.
כל כנף טובלים בתערובת הקמח היטב מכל הצדדים ומכניסים לשמן.
אני טיגנתי בשני סבבים.
** חשוב לא להכניס יותר מדי כנפיים לשמן שלא יתקרר.
מטגנים את הכנפיים כ15-20 דקות עד שהן פריכות ושחומות.
מעבירים אותן לתבנית מרופדת נייר סופג ומטגנים את הסבב השני.
ברגע ששני הסבבים מוכנים מעבירים לקערה ושופכים מעל את הרוטב עוטפים היטב את הכנפיים ברוטב עד שהן מצופות לחלוטין.
במידה ולא מגישים מיד או במידה והכנפיים התקררו קצת ניתן לחמם בתנור שחומם 200 מעלות ל10 דקות ואז לערבב עם הרוטב.