גבר מקומו במטבח

טליאטלה ביתי ברוטב שמנת פטריות

פסטה טרייה

רכיבים:

לפסטה:

400 גרם קמח פסטה

2 ביצים L

4 חלמונים

1 כפית שמן זית

1 כף מלח מחוקה

 

לרוטב

סלסלת פטריות שמפניון חצויות

3 שיני שום

כף חמאה גדושה

1 כפית שמן זית

2 עלי מרווה

1 שמנת מתוקה

3 כפות ממי בישול הפסטה

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

מתחילים עם בצק הפסטה מעבדים את הכל במעבד מזון עד קבלת בצק אחיד עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

לאחר חצי שעה פותחים את הבצק במכונת פסטה תוך כדי קימוח על מנת שלא יידבק ומרדדים עד מספר 5 (למי שאין במערוך)

חותכים בעזרת גלגלת רצועות פסטה עבות (טליאטלה) ומקמחים קלות על מנת שלא יידבקו זו לזו.

הרוטב:

מרתיחים סיר עם הרבה מים ומלח

במחבת רחבה ממיסים את החמאה עם שמן הזית ומוסיפים את השום והמרווה מטגנים קלות עד שיש ריח נעים של שום ומרווה עולה מן המחבת ומסירים את השום והמרווה.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן עד השחמה וקרמול יפה.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים אותה בחצי בשלב זה מכבים את הלהבה ומתבלים המלח ופלפל.

מכניסים את הטליאטלה לבישול של 4 דקות כאשר לאחר 3 דקות מוסיפים 3 כפות ממי בישול הפסטה לרוטב השמנת.

מוסיפים את הפסטה למחבת מקפיצים עוד כדקה מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל פרמז’ן ופטרוזיליה לקצת רעננות וצבע ירוק

מתכונים נוספים

בורקס פילו חצילים קשקבל וטבורג

בורקס עלים עם פטה וטבורג

בוריק תורכי

פרעצלס ביתיים

Exit mobile version