גבר מקומו במטבח

חציל שרוף עם מסבחה של עדשים וחומוס עם נגיעה של סלסה חריפה

מסבחת חציל

רכיבים:

2 חצילי בלדי קלויים על אש גלויה ומקולפים (מקלפים בזהירות על מנת לשמור את החציל בשלמותו)

5 כפות עדשים ירוקות מבושלות (ניתן קנוי ניתן לבשל במים עד ריכוך)

5 כפות חומוס מבושל (ניתן קנוי וניתן לבשל במים עד ריכוך, במקרה של החומוס יש להשרות לפני לפחות 12 שעות במים)

2 כפות שמן זית

3 כפות טחינה (או קנויה אך כמובן שעדיף ביתית )

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לסלסה חריפה

3 עגבניות

רבע צרור כוסברה קצוצה

פלפל ירוק חריף

שן שום אחת

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה

זילוף שמן זית + פטרוזיליה קצוצה

 

ההכנה:

הסלסה:

טוחנים בעזרת בלנדר מוט את כל הרכיבים וטועמים.

את החצילים מתבלים במלח ופלפל ומסדרים זה מול זה בצלחת הגשה יפה (אני בחרתי להגיש במחבת).

בקערה שניתנת לחימום במיקרוגל מוסיפים את החומוס העדשים שמן הזית מלח ופלפל שחור מכניסים למיקרוגל לחימום של חצי דקה עד דקה (התערובת צריכה להיות חמה אך לא רותחת)

מוציאים מהמיקרוגל מוסיפים את הטחינה הפטרוזיליה וטועמים.

ההגשה:

את המסבחה שמים מעל החצילים הקלויים

מכל צד מניחים כף מסלסת העגבניות.

מזלפים מעל זילוף קל של שמן זית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה

 

 

Exit mobile version