גבר מקומו במטבח

חצילים קלויים על האש (שלמים) ממולאים על קרם עגבניות שרופות

חציל ממולא בשר

רכיבים:

לחצילים:

5 חצילים בינוניים קלויים על האש

500 גרם בשר טחון טרי טחון אפשר ורצוי תערובת של בקר עם מעט שומן כבש

חצי צרור פטרוזיליה

50 גרם צנוברים קלויים

1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות

2 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות קטנות (ללא מיץ וגרעינים נטו בשר עגבניה)

3 כפות שמן זית + כף שמן זית לאחר הבישול

מלח , פלפל ,

כפית פלפל אנגלי טחון (בהר)

חצי כפית אגוז מוסקט

חצי כפית כמון

 

לקרם

6 עגבניות  אדומות ובשלות

רבע כוס שמן זית

1 שן שום

מלח פלפל

 

ההכנה:

את החצילים הקלויים מעבירים למסננת ונותנים להם להגיר את הנוזלים בינתיים מכינים את שאר הרכיבים

המלית:

במחבת שמים 3 כפות שמן זית מוסיפים את הבצל עד שהוא מגיע לשקיפות מוסיפים את הצנוברים וקולים אותם מעט מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי בישול למנוע גושים ברגע שהבשר משנה את צבעו לאפור מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה, במידה ויש נוזלים במחבת בזהירות שופכים אותם ומוסיפים את התבלינים. מטגנים מעט על מנת לפתוח את טעם התבלינים ,מכבים את האש ומוסיפים את קוביות העגבנייה החתוכות ואת הפטרוזיליה הקצוצה וכף שמן הזית, מערבבים היטב.

טועמים את התערובת ומתקנים טעם לפי הצורך, מעבירים לצינון

קרם העגבניות:

יש 2 אופציות

האופציה הראשונה היא לחרוץ איקס על כל עגבנייה ולהוציא את העוקץ  ולהכניס לתנור במצב גריל על טמפרטורה מקסימלית עד שהעגבניות חרוכות היטב מוציאים מהתנור מקררים ומקלפים את העגבניות ומרחיקים את הגרעינים.

אופציה שנייה למי שיש מבער בבית באותו אופן חורצים איקס על העגבניות ומוציאים את העוקץ ושורפים בזהירות היטב את העגבניות ולאחר מכן מקלפים אותן ומרחיקים את הגרעינים .

*** הרעיון הוא שיהיה נטו בשר עגבניות חרוכות ללא קליפה וללא גרעינים.

 

את בשר העגבניות מעבירים לקערה מוסיפים את שאר רכיבי הקרם וטוחנים לקרם בעזרת בלנדר מוט.

 

החצילים.

לאחר שהחצילים התקררו בזהירות מקלפים אותם אך חשוב להשאיר אותם שלמים.

במרכז כל חציל בעזרת כף יוצרים פתח למילוי מאין כיס פתוח.

ממלאים כל חציל בתערובת הבשר שהכנו מקודם.

 

על תבנית אלומיניום אובלית שמים את קרם העגבניות ומעליהם מסדרים את החצילים.

בשלב הזה ניתן לשמור במקרר עד להגשה.

לפני ההגשה מעבירים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ10/15 עד שיש חריכה קלה על החצילים, מגישים חם.

 

** ניתן לזלף מעל טחינה מי שאוהב

 

 

 

Exit mobile version