גבר מקומו במטבח

חומוס ביתי אמיתי

חומוס

רכיבים:

כ250  גרם חומוס שהושרה במים קרים כ24 שעות ולאחר 12 שעות הוחלפו המים (הזן של החומוס בסופו של דבר יקבע את איכות החומוס ולכן אני ממליץ בחום לרכוש חומוס בולגרי או חומוס אורגני מניסיוני הם הטובים ביותר)

ככוס טחינה גולמית איכותית (אני משתמש באל ארז, הר ברכה , אבו עייאש)
כחצי כוס עד כוס מי קרח 

מיץ מחצי לימון 
כפית כמון 
מלח 
להגשה :
שמן זית 
פפריקה מתוקה 
פטרוזיליה קצוצה
גרגירי חומוס מבושלים שלמים

 


הכנה :
את החומוס המושרה מסננים ומעבירים לסיר מוסיפים מים כ7 ס”מ מעל גובה החומוס מעבירים ללהבה גבוהה עד רתיחה. ברגע שמגיע לרתיחה מנמיכים את הלהב ללהבה בינונית ואת כל הקצף שנוצר בעזרת מצקת מסלקים מהסיר. מוסיפים את כפית הסודה לשתייה ומבשלים את החומוס ברתיחה קלה כאשר הסיר מכוסה חלקית עד שהחומוס מתרכך וממש נמס כאשר לוחצים אותו בין שתי אצבעות. זה יכול לקחת בין שעה לשעתיים תלוי בסוג החומוס.

כאשר החומוס מוכן מעבירים אותו לקערה לקירור, חשוב מאוד שבזמן ההכנה של החומוס החומוס לא יהיה חם אלא בטמפ החדר. 
*** שימו לב ששמתם קצת גרגירי חומוס בצד להגשה
מעבירים את החומוס למעבד מזון (מניסיוני זו הדרך הטובה ביותר לטחון חומוס אפשר גם בבלנדר מוט אבל לדעתי התוצאה פחות טובה).
מפעילים את מעבד המזון וטוחנים את החומוס ככה כמו שהוא ללא שום מרכיב נוסף לפחות ל5 דקות ועדיף גם 10 דקות. מדי פעם מכבים ומערבבים עם מרית את החומוס על מנת שהחומוס יהיה חלק ואחיד.
לאחר 10 דקות מתקבל ממש מוס חומוס חלק ביותר.
כעת ניתן להוסיף את שאר המרכיבים, מי הקרח הלימון כמון מלח והטחינה הגולמית (אני ממליץ בפעמים הראשונות לא להכניס את כל הכמות אלא להוסיף לאט לאט) ומפעילים שוב את מעבד המזון עד לקבלת משחה אחידה.
מכאן הכל עניין של טעם טועמים את החומוס ומשחקים עם הטעם לפי מה שטעים לכם.

להגשה :
מורחים בעזרת כף את החומוס על צלחת הגשה מזלפים שמן זית ומעל פפריקה ופטרוזיליה קצוצה

***** גיוונים
בגדול עד אין סוף
אפשר להכין שווארמה ולעשות חומוס עם שווארמה
חומוס סביח (חציל מטוגן וביצה קשה)
חומוס פטריות (פטריות מוקצות עם בצל)
חומוס בשר(בשר טחון גס מטוגן עם בצל ובהרט)

Exit mobile version